Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

533 gasten online

 
De hoofdmacht van FC Groningen heeft dit seizoen op een ongekende wijze laten zien wat het winnen van de beker in Stad en Ommeland los kan maken. Nog altijd staat de legendarische derde mei, en alles wat daarmee in groen-witte vorm samenhangt, in ons geheugen gegrift. Zaterdag is het de beurt aan het jongste jeugdelftal van de Trots van het Noorden om te trachten door te stoten naar de beker-eindstrijd. FC Groningen D2 (geboortejaar 2003) speelt in de halve finale van de beker om 09:30 uur op Corpus tegen Flevo Boys D1 uit Emmeloord. Komt allen - schreeuw de jongens naar de finale!

De andere halve finale gaat tussen SV Bedum D1 en LAC Frisia 1883 D1 uit Leeuwarden. FC Groningen D2 speelde afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Het won met 7-4 bij Velocitas 1897 D1. Een week daarvoor werd Flevo Boys D1 kampioen in de 2e divisie F. FC Groningen D2 eindigde hierdoor op de 2e plaats (55 punten uit 24 wedstrijden.) Flevo Boys D1 behaalde uit 24 wedstrijden 58 punten.

De wedstrijd in Emmeloord werd met 3-1 verloren. De competitiewedstrijd in Groningen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Het belooft zaterdag dus een spannende halve finale te worden! Kan de ploeg van trainer Bote Talsma net als het eerste de bekerfinale halen?

Na de bekerwedstrijd reizen de jongens van D2 af naar Zoetermeer. Daar wordt de volgende dag een toernooi gespeeld bij sv DSO. Tegenstanders in de poule zijn PEC Zwolle, Derby Country, DSO en RSC Anderlecht.

Selectie FC Groningen D2 (eerste jaars D-pupillen):
Liam Tyler, Owen van der Vlag, Milan Drayer, Jamai Bont, Luciano Valente, Olivier van der Tuin, Jesse Glasbergen, Rob Vegt, Redzer Veenkamp, Sietze de Klerk, Bastiaan Renkema, Revelino Slagveer, Rida Ajouaou, Bjorn Meijer, Emircan Gülge, Stijn Hensema, Maurilio de Lannoy

Alle spelers stromen komend seizoen door naar FC Groningen D1!

Staf FC Groningen D2:
Trainer: Bote Talsma
Teammanager: Albert Brommer
Assistent-scheidsrechter: Jasper Boer
Assistent-trainer: Erwin Heerlijn  (tevens trainer van NEC Delfzijl 1, kampioen zaterdag 3e klasse C)
Assistent-trainer: Mark Wijnbergen
Assistent-trainer: Robin Rozema
Assistent-trainer: Jeroen de Jong

Uitslagen bekertoernooi:
Eerste ronde: zaterdag 18-10-2014: WVV D1 0-3 FC Groningen D2
Tweede ronde: zaterdag 15-11-2014: FC Groningen D2 8-2 Annen D1
Derde ronde: woensdag 17-12-2014: FC Emmen D2 1-4 FC Groningen D2
Vierde ronde: zaterdag 14-02-2015: Jong Harkema D1 1-4 FC Groningen D2

Afgelopen dinsdagavond speelde FC Groningen D2 nog een oefenwedstrijd tegen FC Ter Apel'96 D1. Op Corpus wonnen de Stadjers met maar liefst 13-2, door doelpunten van Valente (5x), Meijer (3x), Bont 2x, Van der Tuin, De Klerk en Ajaouou.

De finale van de beker wordt gespeeld op zaterdag 6 juni 2015 tijdens een finaledag op de velden van d'Olde Veste '54 in Steenwijk! Wat zou het fijn zijn als de jongens a.s. zaterdag op Corpus naar die finale worden geschreeuwd!

Nog een aantal foto's:


Teamfoto FC Groningen D2


Kampioen Flevo Boys D1, tegenstander in de halve finale van de beker


Bjorn Meijer wordt neergehaald door een speler van LAC Frisia 1883 D1, de andere halve finalist


Nabespreking na afloop van de laatste competitiewedstrijd

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.