Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

457 gasten online

Poll

Het was al een tijdje duidelijk dat Simon Tibbling de laatste fcgonline speler van het jaar in de geschiedenis van de website zou worden. Hij is daarmee de opvolger van Tjaronn Chery geworden, onze speler van het jaar van seizoen 2014/2015. De tweede plaats is voor Rasmus Lindgren. De Zweed heeft zijn waarde meer dan bewezen en is bijna standaard in de top 3 gekozen nadat hij volledig was hersteld van zijn blessure. We durven wel te stellen dat het tussen de twee Scandinaviërs nog een spannende tweestrijd om de titel was geworden als Lindgren niet geblesseerd was geraakt. En wat zullen we de Zweed volgend seizoen missen in de verdediging! Keeper Sergio Padt is in het klassement als derde geëindigd. Of hij volgend seizoen nog het doel van de Trots van het Noorden zal verdedigen moeten we afwachten. Aan het einde van de transferperiode zal wat dat betreft de balans worden opgemaakt.

Volgend seizoen zal er geen nieuwe verkiezing van de fcgonline speler van het jaar meer zijn. Zoals al een tijdje geleden bekend is geworden stopt fcgonline.nl. We willen alle lezers die de afgelopen jaren deel hebben genomen aan onze man-of-the-match verkiezingen hartelijk danken!

Rasmus Lindgren en Sergio Padt zijn in een strijd om de tweede plaats in het fcgonline speler-van-het-jaar klassement verwikkeld. Na de mooie vrije trap in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap is Rasmus Lindgren tot man-of-the-match gekozen en heeft hierdoor 3 punten afstand genomen van Padt. Met (vermoedelijke) nog twee thuiswedstrijden te gaan zou dit kunnen betekenen dat de twee Zweden Tibbling en Lindgren straks op de eerste twee plaatsen in het klassement eindigen. 

Simon Tibbling had de titel fcgonline speler van het jaar al op zak toen nog vijf 5 thuiswedstrijden te spelen waren. Inmiddels zijn we alweer twee thuiswedstrijden verder en blijft het achter Tibbling ongehoord spannend. De afgelopen twee thuiswedstrijden, tegen PSV en Vitesse, nodigden weliswaar niet uit om een man-of-the-match te kiezen, maar er waren ook spelers die zich enigszins aan de malaise onttrokken en hiervoor werden beloond. Rasmus Lindgren werd met ruime voorsprong gekozen tot man-of-the-match tegen Vitesse, Padt tegen PSV. De twee sterkhouders achterin staan dan ook gezamenlijk op de tweede plaats in het klassement. Bryan Linssen en Danny Hoesen volgen met vijf punten achterstand op de gedeelde vierde plaats.

Simon Tibbling heeft in het klassement inmiddels een onoverbrugbare voorsprong genomen op zijn achtervolgers en heeft daarmee de titel fcgonline speler van het jaar nu al op zak! Er zijn weliswaar nog 5 thuiswedstrijden te spelen, maar hierin zijn maximaal 15 punten te verdienen. Tibbling heeft op dit moment echter al een voorsprong van 17 punten op de nummer twee in het klassement, Rasmus Lindgren. De derde plaats wordt nu nog gedeeld door drie spelers, namelijk Sergio Padt, Bryan Linssen en Danny Hoesen. Op de plekken achter Tibbling blijft het de komende weken dus nog spannend!

Alexander Sørloth is bij zijn debuut gelijk gekozen tot fcgonline man-of-the-match tegen FC Utrecht. Hij kon zich in de wedstrijd - die we verder als collectieve wanprestatie mogen betitelen - onderscheiden door FC Groningen met een knappe goal tussentijds op gelijke hoogte te brengen. Op de tweede plaats eindigde Sergio Padt die ondanks het feit dat hij maar liefst vier keer mocht 'vissen' ook nog een aantal hele knappe reddingen had. Op de derde plaats eindigde Bryan Linssen, die hiermee opgerukt is naar een gedeelde tweede plaats in het fcgonline speler-van-het-jaar klassement. De nummer één in het klassement is nog steeds Simon Tibbling, ook al pakte hij in deze ronde geen punten.