Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

197 gasten online

Servische pers: "FC Groningen geïnteresseerd in Filip Kostic"

UPDATE 22 december 2011: Servische pers: "FC Groningen wil Kostic als Tadic vertrekt"

Stand van zaken zondag 4 december 2011:

Het zou natuurlijk een kwestie van tijd zijn dat er aan het bezoek van Hans Nijland en Henk Veldmate aan Servië, in het weekeind dat FC Groningen door PSV door de gehaktmolen werd gedraaid, namen van potentiële versterkingen verbonden zouden worden. Nijland en Veldmate hebben dat weekeinde immers niet alleen met het management van Dusan Tadic over contractsverlenging gesproken, maar beide heren hebben ook drie wedstrijden bezocht. Met dank aan een trouwe lezer van onze site kunnen we melden dat FC Groningen o.a. volgens het Servische Srpski fudbal geïnteresseerd is in Filip Kostić. Kostić is een linker middenvelder van FK Radnički 1923, dat na 14 wedstrijden als vierde is geklasseerd in de hoogste Servische divisie, op 14 punten achterstand van koploper Partizan waartegen het gisteren in Belgrado met 3-0 verloor. Hij speelt voor Servië U19.

 

Hij is 1,80m groot en werd op 1 november 1992 in Kragujevac geboren en is dus net 19 jaar oud geworden. Het lijkt ons een type Tadic die aan de linker kant opereert en meer assists dan doelpunten produceert. Eind november was de wedstrijd FK Radnički 1923 Kragujevac - Jagodina (0-0) één van de duels die door het management van FC Groningen werd bekeken.

 

UPDATE donderdag 22 december 2011:

Servische pers: "FC Groningen wil Filip Kostic als Dusan Tadic vertrekt"

 

Stand van zaken zondag 4 december 2011:

 

Uit de statistieken op de clubpagina van FK Radnički 1923 maken we op dat hij na een robuust eerste seizoen (in 21 wedstrijden scoorde hij twee doelpunten, zes gele kaarten en ook een rode prent) zijn initiële geldingsdrang wat heeft laten varen en wat sportiever is geworden. Na 12 wedstrijden staat de teller al op drie doelpunten en zes assists, maar hij kon de wedstrijden kaartloos tot een goed einde brengen. Ook deze ontwikkeling vertoont sterke overeenkomsten met Dusan Tadic, die in zijn eerste drie wedstrijden voor FC Groningen steeds een gele kaart pakte, maar in de daaropvolgende 54 duels in totaal ook maar drie gele kaarten.

 

 

Volgens FC Red Star, een forumsite die is verbonden aan Rode Ster Belgrado, is ook Rode Ster in Kostić geïnteresseerd terwijl in het betreffende artikel Partizan en FC Groningen als voornaamste concurrenten op de loer liggen. Transfermarkt schat de marktwaarde van Kostić op € 600.000.

 

Kostić is in onderstaand filmpje aan het werk te zien:

 

 

Ook hier en hier is hij te bewonderen. Hij heeft een lekkere directe vrije trap en ook een mooie voorzet in huis!

 

Wordt mogelijk vervolgd! Ongetwijfeld oriënteert FC Groningen zich op de opvolging van Dusan Tadic, die natuurlijk niet eeuwig bij FC Groningen zal voetballen.

 

 

UPDATE zondag 18 december 2011: Servische pers: "Naast FC Groningen zijn Porto, Udinese, Anderlecht, Rode Ster Belgrado en Partizan geïnteresseerd; vraagprijs € 2 miljoen"

In een vandaag in het Servische Novosti.rs verschenen artikel over Filip Kostić wordt duidelijk gemaakt dat FC Groningen geduchte concurrentie heeft mocht het de 19-jarige Filip Kostić als vervanger van Dusan Tadic op het oog hebben. Clubdirecteur Žarko Pavlović zegt dat in Servië Rode Ster Belgrado en Partizan in Kostić geïnteresseerd zijn, en dat aan het buitenlandse rijtje clubs van wie volgens de directeur al bekend was dat ze zich voor Kostić hadden gemeld (Anderlecht en FC Groningen) nu Porto en Udinese toegevoegd kunnen worden. Pavlović zegt dat ze hem niet tegen elke prijs willen laten gaan en hij heeft daarom de vraagprijs op € 2 miljoen gezet. Pavlović geeft in het artikel eerlijk aan hoe het bij zijn club FK Radnički 1923 werkt: iedereen mag de club verlaten - als de prijs maar goed genoeg is.

 

Pavlović bevestigt dat een overgang van Kostić naar een buitenlandse club dichterbij is gekomen. Hij zegt dat scouts van vele clubs de vleugelspeler hebben gevolgd, maar dat de interesse van Anderlecht, FC Groningen, Porto en Udinese officieel kenbaar is gemaakt. Het bericht is inmiddels overgenomen door Vesti online.

 

De situatie lijkt vergelijkbaar met de transfer van Dusan Tadic naar FC Groningen. Naast de FC hadden diverse andere clubs, waarvan sommige gerenommeerde, Tadic in het vizier, maar Dusan koos bewust voor FC Groningen. Wat ons betreft hoeft er dus niet meteen een streep door de naam van Filip Kostić gezet te worden.

 

Gisteren kwam de speler in kwestie zelf aan het woord in Zurnal.rs. Weinig verrassend geeft hij aan dat 'sommige veranderingen kunnen optreden', maar dat hij zich voornamelijk met zijn huidige club bezighoudt, dat hij probeert niet te veel over een transfer na te denken en dat hij met zijn benen stevig op de grond wil blijven staan. Volgens Zurnal is hij in de eerste seizoenshelft één van de meest prominente spelers van Radnički 1923 geweest, met diverse assists en is hij drie maal tot man of the Match gekroond.

 

 

UPDATE donderdag 22 december 2011:

Servische pers: "FC Groningen wil Filip Kostic als Dusan Tadic vertrekt"

Veel nieuws vertellen recente artikelen die vandaag in de Servische pers zijn verschenen niet, maar wat wij al dachten lijkt daadwerkelijk te kloppen: FC Groningen lijkt in Filip Kostic de nieuwe Dusan Tadic te zien. Dit schrijven o.a. Zurnal.rs en Pressonline.rs. Het aantal clubs dat naast de FC in de flankspeler is geïnteresseerd lijkt echter van dag tot dag te stijgen. Zo worden inmiddels Dinamo, Spartak en Lokomotiv, allen uit Moskou, en enkele niet bij name genoemde Italiaanse clubs genoemd, maar: "Er is een grote kans dat de talentvolle middenvelder zijn carrière in Nederland voortzet", aldus Zurnal.rs. Volgens de site wil de clubleiding van FC Groningen Kostic halen indien Tadic vertrekt.

 

Op woensdag 28 december 2011 meldt MirrorFootball dat ook Tottenham Hotspur belangstelling heeft voor Filip Kostic.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.