Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

258 gasten online

Vermeende interesse van Borussia Mönchengladbach in Tadic lijkt wild gerucht

Op 6 januari jl. lanceerde Voetbalzone in haar rubriek In de wandelgangen het gerucht dat Borussia Mönchengladbach, de huidige nummer vier van de Duitse Bundesliga, haar pijlen op Dusan Tadic gericht zou hebben. 'Gladbach' heeft onlangs haar aanvallende middenvelder Marco Reus voor de contractueel vastgelegde gelimiteerde afkoopsom van € 17,5 miljoen aan het einde van dit seizoen verkocht aan Borussia Dortmund en zou een deel van dit forse bedrag willen aanwenden om Dusan Tadic bij FC Groningen los te weken.

 

Voetbalzone geeft als bron de Westdeutsche Zeitung aan. Deze krant volgt Borussia Mönchengladbach op de voet en is inderdaad druk doende om te speculeren wat de in 1900 opgerichte club met de opbrengst van Reus zou moeten doen. Over Dusan Tadic wordt echter niet gesproken. Wij hechten daarom vooralsnog weinig waarde aan het bericht van Voetbalzone, ook al hebben het AD en VI het bericht inmiddels in hun rubrieken TransferTalk resp. Transferdagboek overgenomen.

 

Interessant is het natuurlijk om te kijken wat de forums van supporters van Borussia Mönchengladbach over deze kwestie te melden hebben. Het Borussia Forum heeft inmiddels een apart topic Dusan Tadic in het leven geroepen waarin levendig wordt gediscussieerd over onze Serviër. Meer dan de bron AD TransferTalk wordt echter niet gegeven, dus van een in Duitsland geplaatst bericht aangaande mogelijke interesse van Mönchengladbach in Tadic lijkt geen sprake te zijn. Ons vermoeden wordt gesterkt door het feit dat Fohlen Hautnah, een ander forum van supporters van Borussia Mönchengladbach, niets over het gerucht meldt, en dat ook het topic Dusan Tadic zu Bor. M'gladbach? van Transfermarkt.de geen Duitse bron maar wederom AD TransferTalk noemt.

 

BORUSSIA-PARK, vaak uitverkocht met 54.047 'Fohlen'

 

Op 5 januari ging de Westdeutsche Zeitung in dit artikel (Mit Reus-Millionen auf Einkaufstour) in op het feit dat Sportdirektor Max Eberl van Borussia Mönchengladbach in de zomer opeens over € 17,5 miljoen beschikt en hiermee het team kan versterken. Ook na publicatie van dit zeer lezenswaardige stuk hield de transfer van Reus naar Dortmund (die tot medio 2017 is vastgelegd en zijn nieuwe club voor het luttele bedrag van € 30 miljoen mag verlaten) de Duitse krant bezig, maar nimmer werd Dusan Tadic genoemd als mogelijke deelbestemming van de bom duiten die Dortmund straks overmaakt.

 

Kortom, we zullen de komende tijd zien wat het waarheidsgehalte was van het bericht van Voetbalzone.

 

Overigens lijkt ons Borussia Mönchengladbach wel degelijk een hele geschikte club waar Dusan Tadic zijn carrière zou kunnen voortzetten. Bij Bayern München of bij Schalke 04 zou hij voor de breedte worden gehaald en zich vermoedelijk met tribuneplaatsen of invalbeurten tevreden moeten stellen, maar Gladbach lijkt ons een club waar hij net als in Groningen zou kunnen schitteren.

 

Wordt vervolgd!

 

Mocht Tadic toch naar Gladbach vertrekken dan kunnen we hier kaartjes regelen

als we onze flankspeler live aan het werk willen zien

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.