Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

206 gasten online

"Borussia Mönchengladbach wil met FC Groningen onderhandelen over Tadic"

Frederick Stokker van RTV Noord heeft zojuist op Twitter gemeld dat Borussia Mönchengladbach, de huidige nummer vier van de Duitse Bundesliga, met FC Groningen in gesprek wil gaan om te trachten Dusan Tadic nog deze maand te contracteren. Stokker voegt eraan toe dat Maikel Kieftenbeld niet naar Club Brugge vertrekt. Dat de club van Fredrik Stenman in Kieftenbeld geïnteresseerd is, is nieuw voor ons.

 

 

RTV Noord heeft het bericht inmiddels ook op haar website geplaatst. Nijland: "Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Tadic, heeft ons laten weten dat Mönchengladbach interesse heeft in Tadic en dat ze morgen contact met ons zullen opnemen. Het zullen nog spannende dagen worden." RTV Noord voegt eraan toe dat Hans Nijland en technisch manager Henk Veldmate vandaag met Pavlovic hebben gesproken. Het Dagblad van het Noorden schrijft op maandagochtend dat FC Groningen zich volgens Hans Nijland star zal gaan opstellen als Borussia zich daadwerkelijk voor Tadic meldt: "Er is ons veel aan gelegen Dusan in ieder geval tot het eind van dit seizoen te behouden."

 

Fohlen-Hautnah, een op Borussia Mönchengladbach gerichte site, gaat op het bericht van RTV Noord in. Geschreven wordt dat de Borussen deze transferperiode volgens Max Eberl, Sportdirektor en lid van de Geschäftsführung van de club, hoogst waarschijnlijk niets meer gaan doen, "op een kans van 1% na", zo verklaarde hij zaterdag na de wedstrijd van Gladbach tegen VfB Stuttgart. De site wacht net als wij af of een transfer voor deze maand, of voor komende zomer - net als bij de transfer van Marco Reus van Mönchengladbach naar Dortmund - op de rol staat.

 

 

Barst er de komende dagen weer een geruchtenstroom rond Filip Kostic, de beoogde vervanger van Dusan Tadic los? Op 4 december 2011 werd deze 19-jarige buitenspeler van FK Radnički 1923 met FC Groningen in verband gebracht, zie ons artikel van die datum.

 

 

"FC Groningen wijst bod van Club Brugge op Maikel Kieftenbeld af"

Over Kieftenbeld/Club Brugge: RTV Noord schrijft zojuist het volgende: "Club Brugge heeft deze transferperiode geprobeerd om Maikel Kieftenbeld te contracteren. De Belgische club heeft ook een bod neergelegd bij FC Groningen. 'Club Brugge heeft een substantieel bedrag geboden voor Kieftenbeld, maar wij willen na het vertrek van Danny Holla naar VVV niet nog een middenvelder kwijt', aldus Groningen-directeur Hans Nijland."

 

Hans Nijland zegt in het Dagblad van het Noorden van maandagochtend dat de Kieftenbeld en diens zaakwaarnemer, René Eijkelkamp, door de FC over het bod, dat Club Brugge deze week heeft uitgebracht, zijn geïnformeerd: "Het was een serieuze bieding, maar wij hebben het bod als onbespreekbaar naast ons neergelegd."

  

Dusan Tadic lijkt ons geknipt voor Borussia Mönchengladbach, waar de Serviër zich ongetwijfeld net als bij FC Groningen tot uitblinker kan ontpoppen en Marco Reus met allerlei assists van dienst kan zijn. Dit schreven wij op 6 januari jl. ook al in dit artikel, toen Tadic ook al, zij het speculatief, met Gladbach in verband werd gebracht.

 

Een vertrek van Tadic op het allerlaatste moment van de transfer window lijkt ons echter desastreus om de doelstelling - het behalen van Europees voetbal - te behalen. Tadic is één van de weinig spelers van de FC met veel creatieve inbreng, zoals ook vandaag in Enschede weer duidelijk werd. Een in allerijl opgetrommelde vervanger (Filip Kostic?) die meteen het niveau heeft van Tadic - bestaat er zo iemand?

 

Gerelateerd artikel:

 

06-01-2012 Vermeende interesse van Borussia Mönchengladbach in Tadic lijkt wild gerucht

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.