Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

398 gasten online

'FC Groningen volgt Braziliaan Conceiçao van Riverplate Monte Video'

Het eerste gerucht werd vandaag de wereld ingeslingerd door Voetbal Centraal, maar de door ons gevonden bronnen reppen over een andere herkomst van de betreffende speler die ook net even anders lijkt te heten. Duidelijk is dat diverse sites in Italië al sinds 9 november jl. melding maken van de interesse van (o.a.) FC Groningen in Ronaldo Conceiçao Silveira, de 22-jarige Braziliaanse verdediger van het Uruguayaanse Riverplate Monte Video, de huidige nummer 9 in de hoogste divisie van de spijkerharde

competitie van Uruguay. De berichten op een rijtje.

 

Allereerst de officiële website van de club: uiteraard zwijgt deze in alle toonaarden over de vermeende interesse uit Groningen, zoals het een professionele club betaamt die een gerucht pas naar buiten brengt zodra die werkelijkheid is geworden. Opvallend is wel het vuur dat van de website van Riverplate Monte Video afspat:

 

 

Alleen deze foto al rechtvaardigt het plaatsen van dit bericht! Mocht Conceiçao maar de helft van het temperament van de Uruguayaanse fans met zich meedragen, dan zou ik zeggen: ophalen die man!

 

Maar over wie hebben we het dan wel?

 

RONALDO ALEXANDER CONCEIçAO SILVEIRA (kortweg RONALDO CONCEIçAO)

 

Geboren op 03-04-1987, dus pas 22 lentes jong. Positie: centrale verdediger, rechtsbenig. Hij meet 191 centimeters en weegt 84 kilo. Kennelijk is hij ook een keer gewogen met stevig schoeisel aan, want ook een gewicht van 87 kg wordt ergens genoemd.

 

Zomaar een aantal bronnen die reppen van het feit dat FC Groningen deze op het eerste gezicht niets en niemand ontziende slager volgt:

 

FootballPress deze site houdt het met één zinnetje wel heel erg bondig: Groningen are tracking Brazilian central defender Ronaldo Conceicao (22), who plays in Uruguay with River Plate Montevideo. Dit hoeven we niet te vertalen.

 

TUTTOmercatoWEB, deze site spendeert er al een zinnetje meer aan: Anche il Groningen, come il Lille, si è interessato alla situazione di Ronaldo Conceiçao (22), difensore centrale del River Plate Montevideo. Il giocatore brasiliano ha qualche richiesta anche in patria. Het komt er volgens deze site op neer dat FC Groningen net als het Franse Lille geïnteresseerd is in deze centrale verdediger, die ook door enkele andere clubs in Uruguay wordt begeerd.

 

CalcioMercato, de meest informatieve bron die we hebben getraceerd.

 

Het schrijft de Braziliaan bijna de hemel in. Conceiçao schijnt een technisch vaardige verdediger te zijn, die ook uitstekend in de lucht is. Hij kan zowel in een viermans-achterhoede als in een driemans-achterhoede, zoals bij River Plate, zowel in het centrum als "lateraal", dus als back, spelen. De Italiaanse site heeft het over een veilige, betrouwbare verdediger.

 

Hij haalde onlangs met zijn ploeg de halve finales van de Copa Sudamericana en maakte daar indruk, niet alleen vanwege zijn lengte (191 cm) maar vooral door zijn "fantastische voetbalprestaties". Dit is in de wereld niet onopgemerkt gebleven en naast FC Groningen hengelen (volgens deze site) de Braziliaanse clubs Palmeiras en Botafogo naar zijn diensten, maar ook het Mexicaanse Necaxa begeert de "krachtige verdediger". Ook deze site noemt de interesse van Lille en "het Nederlandse Groningen", maar de site meldt dat ook diverse waarnemers van Italiaanse clubs de speler inmiddels hebben bekeken en gezien de indrukwekkende prestaties van de man verwacht het dat de contacten met deze Italiaanse clubs binnenkort geïntensiveerd zullen worden.

 

Tenslotte vonden we daar een tweetal filmpjes van deze kalende nummer 3, en zelf duikelden we ook nog wat materiaal op. Vorm zelf een beeld van dit heerschap: 1e filmpje en 2e filmpje en 3e filmpje

 

De conclusie lijkt gerechtvaardigd: mocht de FC interesse hebben in deze vermoedelijke klasbak, dan kon het wel eens anticiperen op een vertrek van Gibril Sankoh of Andreas Granqvist. Er zijn vele andere kapers op de kust, maar als Conceiçao verstandig is dan kiest hij voor de Trots van het Noorden!

 

(foto: http://br.esportes.yahoo.com)