Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

182 gasten online

"FC Groningen zit opnieuw achter Yanic Wildschut aan"

Op 23 april jl. verklaarde Hans Nijland in het Dagblad van het Noorden dat FC Groningen géén bod zou hebben uitgebracht op Yanic Wildschut van VVV-Venlo. Later die dag verklaarde ook Henk Veldmate in VI.nl dat de interesse van FC Groningen voor Wildschut door het aantrekken van de Serviër Filip Kostic verleden tijd is. De geruchtenstroom rond de snelle buitenspeler van VVV zijn echter weer opgelaaid. Zowel De Telegraaf als het Belgische Nieuwsblad.be schrijven dat FC Groningen en Standard Luik zich officieel bij VVV hebben gemeld voor Wildschut na eerdere interesse van AZ, Heerenveen en Vitesse.

 

Algemeen directeur Hans Soentjens van de Limburgse club, die in de nacompetitie degradatie wil zien te voorkomen, bevestigt dit, aldus beide bladen. Goedkoop zal Wildschut niet zijn: geïnteresseerde partijen dienen 2,5 miljoen op tafel te leggen.

 

Of, zoals het Nieuwsblad in prachtig Vlaams omschrijft: "Luidens indiscreties wil VVV 2,5 miljoen euro voor de ex-jeugdspeler van ajax." Overigens had VVV in eerste instantie aangegeven de vraagprijs voor Wildschut op 5 miljoen te hebben bepaald. Daarvan is in korte tijd de helft dus al verdwenen.

 

Afgelopen vrijdag verklaarde Pieter Huistra dat er nog een routinier en een creatieve rechtsbuiten op zijn verlanglijstje staan. Wellicht kan Danny Holla in een deal met VVV-Venlo worden betrokken, gesteld dat FC Groningen daadwerkelijk de intentie heeft om Yanic Wildschut in te lijven. VVV wil Holla nl. graag overnemen van FC Groningen, net als ADO Den Haag.

 

Op woensdag 9 mei 2012 gaat VI.nl nader in op de interesse van Standard Luik en FC Groningen in Yanic Wildschut. De site schrijft:

 

"Na FC Groningen heeft ook Standard Luik een bod op Yanic Wildschut (20) afgeslagen zien worden door VVV-Venlo. De Belgische topclub bood meer geld dan de Eredivisionist, laat algemeen directeur Hans Soentjens vanuit De Koel weten.


'Het bod zat boven het miljoen, maar voor ons was het te laag', aldus de bestuurder tegen Voetbal International. VVV heeft een vraagprijs in gedachten van 2,5 miljoen euro, al zegt Soentjens dat dat bedrag nooit expliciet is genoemd aan geïnteresseerde clubs.


AZ opperde een deal waarbij spits Ruud Boymans, die in Alkmaar niet aan de verwachtingen heeft voldaan, zou terugkeren naar Venlo, maar voor zo'n constructie heeft VVV geen belangstelling. Ook SC Heerenveen en Vitesse hebben de jeugdinternational in het vizier."

 

Wildschut zelf over de interesse in zijn persoontje: "Leuk dat er interesse voor me is, maar ik hoef niet per se weg bij VVV. Het is allemaal snel gegaan. 2,5 miljoen euro is een hoop geld. Zeker als je bedenkt dat VVV slechts 200.000 euro voor mij heeft betaald aan FC Zwolle."

 

Gerelateerd artikel:

 

04-05-2012 Bos en Keurntjes naar A-selectie; Huistra wil nog een rechtsbuiten en een routinier

26-03-2012 "FC Groningen wil Wildschut als vervanger van Tadic; El Hassnaoui tweede keus"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.