Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

422 gasten online

"Joel Ekstrand in beeld als nieuwe centrale verdediger van FC Groningen"

VI.nl komt met een nieuwe naam op de proppen als het gaat om de invulling van de vacature van centrale verdediger: Joel Ekstrand zou in beeld zijn om op huurbasis naar FC Groningen te verkassen. Ekstrand is een 23-jarige Zweedse verdediger die bij het Italiaanse Udinese speelt. VI schrijft dat Ekstrand vorig seizoen 17 maal in de basis stond van Udinese, maar dat de vooruitzichten op speelminuten dit seizoen minder rooskleurig zijn. Hij is 1,88m lang en rechtsbenig, maar kan op beide posities in de centrale verdediging uit de voeten; hij heeft tevens ervaring met het spelen als rechtsback.

 

Joel Ekstrand naar Spaanse Granada CF?

Op zondag 26 augustus 2012 bericht Udinese Blog dat Joel Ekstrand op de nominatie staat om deze week naar het Spaanse Granada CF te verkassen. Granada speelt in de hoogste Spaanse divisie, de Primera División; Udinese en Granada hebben een samenwerkingsverband. Met regelmaat worden spelers van Udinese bij Granada gestald.

 

Het bericht is enigszins speculatief; vaak wordt Granada in één adem genoemd als het gaat om het verhuren van spelers van Udinese. Niet elke speler die door Udinese wordt verhuurd vertrekt echter naar Granada. En het feit dat er in de Italiaanse pers vooralsnog niets wordt geschreven over een mogelijke overgang van Ekstrand naar FC Groningen hoeft niet te betekenen dat er niets speelt. Zo lekte er over de transfer van Andreas Granqvist naar Genoa weinig tot niets richting de Italiaanse pers.

Ekstrand werd op 4 februari 1989 als Lars Henning Joel Ekstrand in het Zweedse Lund geboren. Hij speelde in zijn jeugdjaren bij Lunds BK en Helsingborgs IF. Bij laatstgenoemde club tekende hij in 2008 een profcontract en speelde tot 2011 73 officiële wedstrijden voor de club waar ook Andreas Granqvist zijn carrière begon; beiden zullen elkaar dan ook goed kennen.

 

 

Joel Ekstrand bleef tot medio 2011 bij Helsingborgs IF en tekende toen een vierjarig contract bij Udinese - het was de grootste transfer uit de geschiedenis van Helsingsborgs IF. Hij speelde negen wedstrijden voor Zweden U21 en één maal voor het Zweedse nationale elftal en wel op 23 januari 2010 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Syrië. Volgens Soccernet weet hij van wanten, getuige zijn kaartenoogst: tot nu toe sprokkelde hij 19 gele en 4 rode kaarten bij elkaar. Wat ons betreft een welkome, meedogenloze versterking, die Europese ervaring met zich meebrengt!

 

 

Het Italiaanse TUTTOmercatoWEB memoreerde op 18 augustus 2012 al zijdelings dat Ekstrand wellicht verhuurd zou worden. Een clubnaam werd aan het bericht echter niet verbonden. Onlangs vertelde Maaskant al dat FC Groningen naast Timothy Derijck nog twee à drie opties heeft die voor versterking van de defensie in aanmerking zouden komen. Ekstrand is wellicht één van hen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.