Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online

Edison Flores scoort voor Peru U20;

clubbaas Universitario hekelt communicatie FC Groningen

Edison Flores heeft afgelopen nacht in de 67e minuut gescoord in de derde en laatste wedstrijd die Peru U20 tijdens een toernooi in Arequipa heeft gespeeld. Peru U20 speelde hierdoor met 1-1 gelijk tegen Venezuela U20, dat in de 12e minuut door Robert Hernandez op voorsprong was gekomen. De eerste wedstrijd ging op 21 augustus jl. met 0-1 verloren tegen Paraguay U20; twee dagen later werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Colombia U20.

 

Edison Flores heeft tijdens deze twee wedstrijden volgens ons niet gespeeld.

 

Ondertussen beklaagt Ayar López Cano, manager van Universitario de Deportes, zich in RPP over het feit dat FC Groningen volgens hem geen contact met de club van Flores heeft opgenomen in al die dagen dat Flores en Veldmate in Peru zijn.

 

Diario La Primera meldt (met dank aan het FCG Forum) dat Flores gisteren in de wedstrijd van Peru U20 wist te overtuigen en dat FC Groningen vandaag een contract met Flores tekent.

Volgens López Cano is er al dagen een afgevaardigde van FC Groningen in Lima (hij zal Henk Veldmate bedoelen), maar Veldmate heeft volgens hem nog altijd geen contact met Universitario opgenomen om de transfer van Flores af te ronden. Hij zegt dat Flores volgens na lange onderhandelingen gemaakte afspraken naar Nederland is gereisd om medisch gekeurd te worden, en dat FC Groningen een geldbedrag (in eerdere artikelen wordt gesproken over $ 400.000) op een rekening van een notaris zou storten.

 

Na terugkomst van Flores uit Groningen kon de deal tot zijn verrassing nog steeds niet worden rondgemaakt omdat FC Groningen volgens hem een meeting wilde beleggen om een beslissing te nemen over het contracteren van Edison Flores. Deze vergadering zou nog altijd niet hebben plaatsgevonden. De deadline is 31 augustus a.s., en er kan volgens López Cano nog van alles gebeuren, maar hij vindt de manier van communiceren van FC Groningen apart.

 

Wellicht heeft FC Groningen een geheel andere uitleg over de onderhandelingen en de gemaakte afspraken - we weten alleen het verhaal van de kant van Universitario, als dat al correct door de Peruaanse media is opgetekend. Toch voedt dit wel de enige dagen geleden opgelaaide speculatie dat FC Groningen om wat voor redenen dan ook meer tijd nodig heeft om een beslissing over de transfer te nemen. Het zou mooi zijn als FC Groningen haar visie op de stand van zaken zou willen geven.

 

Wij hopen van harte dat de transfer van Flores doorgaat. Mocht de deal alsnog afketsen, dan zou het ons niet verbazen als FC Groningen in Peru, waar scout Grads Fühler inmiddels woont, massaal de zwarte piet krijgt toegespeeld, ook al is dit wellicht geheel ten onrechte. Dit zou zeer slecht zijn voor de reputatie van FC Groningen in Zuid-Amerika.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

24-08-2012 Kink in de kabel inzake transfer Edison Flores?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.