Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

104 gasten online

Keert Emil Johansson terug naar Hammarby IF?

Op verschillende Zweedse sites (o.a. 1; 2) wordt deze maand nogal wild gespeculeerd over een terugkeer van Emil Johansson bij het Zweedse Hammarby IF, de club waarvoor hij tussen 2007-2010 uitkwam alvorens naar het Noorse Molde FK te verkassen. Emil heeft daar nog gedurende één seizoen in hetzelfde elftal gespeeld als Petter Andersson, die in 2008 door FC Groningen werd gecontracteerd, en op wie een nog onbekende Bundesliga-club deze week heeft geboden, aldus Fotbolltransfers.

 

Het nieuwe seizoen begint voor Hammarby IF op zondag 7 april a.s. met een uitwedstrijd bij Ljungskile SK. Hammarby gaat dit seizoen proberen uit de Superettan te promoveren naar de Allsvenskan, het hoogste Zweedse niveau.

 

Emil Johansson, enige tijd geleden in het shirt van Hammarby IF Wij denken overigens niet dat Emil Johansson de tijd nu al rijp acht voor een terugkeer naar zijn geboorteland, en ook in Zweden wordt daaraan getwijfeld. Emil heeft eerder aangegeven in Groningen te willen slagen en dan pas terug te willen terug naar Zweden. Niet uit te sluiten valt echter dat hij een overgang naar Hammarby, een prachtige volksclub met een fantastisch, bloedfanatiek publiek, wel degelijk overweegt. Op 16 januari jl. verklaarde zijn zaakwaarnemer, Carl Fhager, tegenover SportExpressen dat er met betrekking tot Zweden niets uitgesloten kan worden (Ingenting är uteslutet med Sverige). Contacten met Zweedse of andere clubs waren er op dat moment overigens niet. Het avontuur Beerschot was reeds beëindigd; de interesse van IFK Göteborg was al verstomd.

 

Opvallend was in onze ogen het feit dat hij zowel afgelopen zondag in Nijmegen als gisteren bij Jong FC Groningen niet bij de wedstrijdselectie zat. Van een blessure of ziekte is ons niets bekend.

 

Hij zat in Nijmegen wel op de tribune. Geblesseerde of zieke spelers reizen hun ploegmakkers in het algemeen bij uitwedstrijden niet achterna.

 

Kennedy Bakırcıoğlu is eind augustus 2012 al terugekeerd op het oude nest. Volgt Emil Johansson zijn voorbeeld? 

 

Afgaande op onderstaande foto moet het een feest zijn om in het Söderstadion van Hammarby IF temidden van duizenden knotsgekke fans van Bajen, zoals de club in de volksmond wordt genoemd, thuiswedstrijden te mogen spelen:

 

 

En voor wie een kwartiertje tijd heeft:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.