Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

80 gasten online

"Sierd van der Berg volgt Ruud Hesp op als keeperstrainer van FC Groningen"

Volgens RTV Oost en De Stentor wordt Sierd van der Berg de nieuwe keeperstrainer van FC Groningen en daarmee de opvolger van de naar PSV vertrokken Ruud Hesp. Van der Berg is op dit moment de keeperstrainer van PEC Zwolle. Zijn huidige werkgever is volgens RTV Oost teleurgesteld over het vertrek van de per direct naar FC Groningen verkaste Van der Berg, die PEC Zwolle pas laat van zijn vertrek op de hoogte zou hebben gesteld. FC Groningen en PEC Zwolle hebben de 'transfer' overigens nog niet bevestigd.

 

Volgens RTV Noord kan Sierd van der Berg bij FC Groningen een tweejarig contract tekenen.

 

UPDATE zaterdag 20 juli 2013: FC Groningen bevestigt komst Sierd van der Berg

FC Groningen heeft op de clubsite bevestigd dat Sierd van der Berg de nieuwe keeperstrainer is van FC Groningen. Hij tekent in Groningen een contract voor twee seizoenen en is daarmee de opvolger van Ruud Hesp. FC Groningen schrijft dat Van der Berg afgelopen seizoen net als Ruud Hesp slaagde voor de nieuwe cursus Keeperscoach Pro van de KNVB. Dat diploma wordt over enkele seizoenen verplicht gesteld voor keeperstrainers in het betaalde voetbal.

De 44-jarige Van der Berg werd op 25 november 1968 in het Friese Hallum geboren. De oud-keeper van SC Cambuur (hij was tussen 1988 en 1998 tweede doelman achter eerst Fred Grim en later Wim de Ron) en FVC uit Leeuwarden nam vóór zijn vertrek naar PEC Zwolle de keepers van SC Cambuur en (in 2004) het Japanse Oita Trinita onder handen. Bij de Japanse club was hij op advies van de toenmalige trainer Han Berger binnengehaald, aldus het Friesch Dagblad, dat in het artikel van 4 januari 2005 ook de volgende uitspraken van hem laat optekenen: "Als ik ergens aan de slag ga, dan wil ik het ook goed doen. Dat betekent: full time. Wat ik wil bereiken, dat ga ik ook bereiken."

 

Op de website van zijn eigen Sierd van der Berg Keepersacademy introduceert hij zichzelf als volgt:

 

Mijn ervaring als keeperscoach bedraagt al meer dan 20 jaar. Het overgrote deel hiervan heb ik gewerkt in het professionele voetbalmilieu.


Met al de nationale en internationale kennis en ervaring, van het keepersvak die ik de afgelopen jaren heb opgedaan probeer ik de jeugdkeepers naar een hoger niveau te brengen.


Samen met een groep ervaren trainers is het doel om te voorzien in een optimale begeleiding voor de keepers (zowel jongens als meisjes) ongeacht de leeftijd.


Met deze formule wil ik een extra dimensie aan het keepersvak gaan geven.

Inmiddels hebben al honderden meisjes en jongens aan de cursus meegedaan. Hiervan zijn meerdere al doorgestroomd naar een betaalde voetbalclub.


Tenslotte vind ik het belangrijk dat de keepers met plezier en de juiste beleving naar een hoger niveau door gaan groeien.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.