Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

136 gasten online

"William Ekong is vastgelegd; Krisztian Adorjan is weer in Nederland"

Stef de Bont, FC Groningen watcher van de VI, meldt vanavond op Twitter dat William Ekong inmiddels door FC Groningen is vastgelegd. Krisztian Adorjan verblijft volgens De Bont weer in Nederland. Dit nieuws heeft de journalist vernomen van trainer Erwin van de Looi. Hieruit valt op te maken dat FC Groningen en Liverpool de intentie hebben om de deal rond Adorjan op korte termijn te sluiten. Over de interesse van de Trots van het Noorden in Tjaronn Chery citeert De Bont Van de Looi met de woorden:"Ik weet dat de clubs met elkaar in gesprek zijn. Wat mij betreft komt er wat schot in de zaak."

 

Inmiddels heeft FC Groningen via het Twitter account van Hans Nijland het volgende laten weten:"Krisztian Adorjan sluit maandag weer aan bij de eerste selectie. Er is een akkoord met Liverpool en zal nog met Adorjan worden onderhandeld."

 

UPDATE maandag 22 juli 2013:

FC Groningen meldt komst Adorjan voor één seizoen met optie tot koop

FC Groningen meldt vandaag op de clubsite dat er een akkoord is bereikt met Liverpool over de komst van Krisztian Adorjan naar Groningen. Hierbij is tevens een optie tot koop bedongen. De Trots van het Noorden zal de komende weken onderhandelen met de speler en zijn zaakwaarnemer over de persoonlijke voorwaarden voor een contract vanaf het seizoen 2014-2015.

 

Hans Nijland: "We gaan zeker geen € 900.000 voor Chery betalen"

Lees onderaan het artikel wat algemeen directeur Hans Nijland vandaag in het Dagblad van het Noorden laat optekenen.

 

VI.nl geeft op maandagochtend 22 juli 2013 duidelijkheid over stand van zaken transfers FC Groningen, zie onderaan artikel

Volgens The Liverpool Word liep het contract van Krisztian Adorjan oorspronkelijk tot medio 2013; dit is medio 2012 tussentijds opengebroken en verlengd tot medio 2015, aldus Hungarianfootballnews. Adorjan zit nu al in zijn derde contract bij Liverpool. Dit artikel gaat in op zijn eigenschappen als speler: "He has a brilliant eye for a pass and always looks confident on the ball, but one thing he need to learn is that even if things aren’t going that well for him on the pitch, he doesn’t need to disappear he needs to try and get involved and make things happen."

 

Adorjan neemt vanaf vandaag weer deel aan de trainingen van FC Groningen op de velden van VV Haren en VV Gorecht. Mogelijk komt hij ook in actie tijdens de eerstvolgende oefenwedstrijd van FC Groningen die woensdag a.s. op het programma staat. In Haren is dan het Spaanse Getafe CF de tegenstander.

 

Het lijkt erop dat er eindelijk schot komt in het finaliseren van de laatste transfers. Geen overbodige luxe, in de wetenschap dat N.E.C. op 3 augustus a.s. al de eerste tegenstander in de competitie is!

 

Hans Nijland: "We gaan zeker geen € 900.000 voor Chery betalen"

Algemeen directeur Hans Nijland komt op maandag 22 juli 2013 in het Dagblad van het Noorden aan het woord. Hij stelt het volgende over de eventuele komst van Tjaronn Chery naar FC Groningen: "We gaan zeker geen € 900.000 voor Chery betalen. ADO weet dat en Chery weet dat ook. We hebben een grens gesteld en gaan daar geen euro over heen. Chery heeft aangegeven graag naar FC Groningen te komen, maar ook met hem hebben we nog geen overeenkomst. En we gaan niet zitten wachten. Over twee weken hebben we onze eerste competitiewedstrijd al gespeeld. Na donderdag heb ik niks meer van Den Haag gehoord. Zoals ik vorige week zondag ook al zei, ik denk dat het over is. Tenzij er iets heel raars gebeurt."

 

Volgens het DvhN leek er afgelopen donderdag ineens toch weer een opening te ontstaan om de transfer alsnog vlot te trekken. Nijland: "ADO Den Haag liet ons toen weten mee te willen denken over de vraagprijs voor Chery. Maar ADO wil hem pas laten gaan als het een vervanger voor hem heeft."

 

De ervaring leert dat we uitlatingen van Hans Nijland niet altijd woord voor woord op de weegschaal moeten leggen. Het op ADO Den Haag gerichte Twitteraccount FCDH-HOTNEWS meldde gisteravond in dit bericht dat ADO Den Haag en FC Groningen inmiddels akkoord zijn over de afkoopsom, maar nog niet over het doorverkooppercentage, en dat de laatste plooien vandaag gladgestreken zullen worden.

 

De waarheid ligt wellicht ergens in het midden. Ons vermoeden is dat het wel eens heel snel zou kunnen gaan als ADO de komst van Jerson Cabral van FC Twente weet af te ronden.

 

Mocht Tjaronn Chery toch niet naar FC Groningen komen, dan betekent dit niet dat er naast Krisztian Adorjan niet nog een aanvallende middenvelder wordt gecontracteerd. Nijland: "Manager technische zaken Henk Veldmate en de scouting zijn koortsachtig bezig nog vóór de start van de competitie met een aanvallende middenvelder op de proppen te komen. En mocht dat niet lukken dan vóor het sluiten van de zomertransferwindow. Ons streven is erop gericht er tussen nu en 1 september iemand bij te hebben. Dat staat los van de komst van Krisztian Adorjan." (NB De transfer window sluit op 2 september a.s., red.)

 

Hans Nijland tenslotte in het DvhN over William Ekong: "Wij verwachten dat we er uit komen."

 

Het zou ons niet verbazen als FC Groningen deze week drie nieuwe spelers presenteert!

 

Stand van zaken transfers FC Groningen (bron: VI.nl)

 • Krisztian Adorjan
  Er is overeenstemming tussen Liverpool en FC Groningen over huur van de Hongaar (en over optie tot koop, aldus FC Groningen); Adorjan moet nog tot een persoonlijk akkoord komen (volgens FC Groningen over de voorwaarden van een contract dat met ingang van het seizoen 2014-2015 zou gelden).
  Henk Veldmate: "We gaan de komende tijd met speler en zaakwaarnemer in gesprek. Een langere samenwerking lijkt aannemelijk."
 • William Ekong
  De transfervrije Ekong wordt volgens VI.nl deze week gepresenteerd. Volgens Veldmate scheidt een medische keuring en wat papierwerk een definitieve samenwerking, aldus VI.nl.
 • Tjaronn Chery
  Volgens VI.nl wil ADO ruim € 900.000 voor Chery ontvangen, maar dat bedrag vindt FC Groningen te hoog. Veldmate: "Dat is niet het bedrag dat wij willen betalen. We zijn nog in gesprek. Het geeft aan dat alle partijen een oplossing willen. Het is een complex verhaal, maar ik hoop met een dag of twee duidelijkheid te hebben.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.