Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

389 gasten online

In een interview met het Servische Zurnal heeft Miloš Kosanović, een 23-jarige, 1,91m lange Servische verdediger van het Poolse Cracovia Kraków, gezegd dat hij zijn huidige club graag wil verlaten en dat zijn tot medio 2014 lopende contract tegen een bedrag van € 200.000 kan worden afgekocht. Hij zegt dat hij dichtbij een overgang naar AZ, NAC Breda en FC Groningen was, maar dat het feit dat hij niet over een EU-paspoort beschikt steeds roet in het eten gooide. Ook het Moldavische FC Sheriff Tiraspol zou in hem zijn geïnteresseerd, maar zijn voorkeur gaat uit naar een club uit Nederland, België of Duitsland.

Rode Ster en FK Partizan zouden hem ook graag willen contracteren, maar hij wil vooralsnog in een kwalitatief goede competitie spelen en vindt het voor een terugkeer naar Servië nog te vroeg.

Miloš Kosanović, die op beide posities centraal achterin kan spelen maar ook als linksback uit de voeten kan, promoveerde afgelopen seizoen met Cracovia Kraków naar de hoogste Poolse divisie, de Ekstraklasa. Hij speelde in de jeugdopleiding van Radnički Sombor en Vojvodina, en tekende in 2007 zijn eerste profcontract bij het Servische FK Mladost Apatin. Sinds medio 2010 staat hij bij Cracovia Kraków onder contract. 

Wellicht dat hij eerder in de nog t/m 2 september a.s. lopende transfer window op de radar van FC Groningen heeft gestaan, in de tijd dat ook Aleksandar Pantic van Rode Ster op het verlanglijstje van FC Groningen stond; maar na het contracteren van Eric Botteghin en William Ekong is er o.i. bij FC Groningen geen vacature meer voor een centrale verdediger. De FC beschikt bovendien over Nick Bakker, Timo Letschert en Yoëll van Nieff. Laatstgenoemde verklaarde deze week tegenover FC Groningen TV overigens dat hij zich niet meer op de positie linksback zal richten. Bij hem zal de focus op de posities van centrale verdediger en controlerende middenvelder komen te liggen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..