Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

223 gasten online

"SC Cambuur verlegt aandacht van Michael de Leeuw naar David Texeira"

Op 11 december jl. schreven we in dit artikel dat SC Cambuur bij FC Groningen had geïnformeerd naar de mogelijkheden om Michael de Leeuw over te kunnen nemen. Inmiddels weten we via Henk Albers, sportjournalist van NDC Media, Cambuur-watcher en dagelijks present op de training in de Friese hoofdstad, dat De Leeuw niet haalbaar is voor de promovendus. Binnen Cambuur is inmiddels ook de naam van David Texeira gevallen, wellicht binnen het scoutingsapparaat.

Cambuur is nog altijd op zoek naar aanvallende versterking, maar het is de vraag of Texeira wél een betaalbare optie is voor onze westerburen.

 

De Uruguayaan heeft een aflopend contract, maar FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met nog eens twee seizoenen te verlengen. Doet de Trots van het Noorden dit niet, dan dient het Texeira ca. € 0,5 miljoen aan niet-uitgekeerd salaris mee te geven. Lichten van de optie is echter eveneens een peperdure aangelegenheid: niet-EU-spelers strijken een vorstelijk honorarium op. Kortom, FC Groningen zal er veel aan gelegen zijn om Texeira in de winterstop te verkopen, daar waar SC Cambuur vermoedelijk primair aan huur is geïnteresseerd.

 

Het effectueren van een definitieve uitgaande transfer van David Texeira lijkt ons overigens een lastige aangelegenheid, aangezien Texeira zelden tot nooit speelt. Achter Género Zeefuik, Richairo Zivkovic, Michael de Leeuw en Nick van der Velden is hij vijfde keus; van Davids concurrenten zijn er altijd wel een paar inzetbaar. Dit seizoen deed Erwin van de Looi slechts drie maal een beroep op hem als basisspeler, maar de hoofdtrainer haalde hem evenzovele malen vroegtijdig naar de kant; ook kwam Texeira drie maal als invaller in het veld. Hij lijkt bij FC Groningen op een dood spoor te zitten.

 

SC Cambuur lijkt ons een geschikte club voor David Texeira, zeker als Dwight Lodeweges hem samen met Michiel Hemmen voorin zou posteren.

 

We zullen zien wat de komende transfer window aan spelersmutaties gaat opleveren! 

 

Gerelateerd artikel:

 

11-12-2013 "FC Groningen probeert in winterstop spelers te slijten"; SC Cambuur informeert bij FC Groningen naar Michael de Leeuw

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.