Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Wesley Hoedt (19) van AZ"

SoccerNews zegt naar aanleiding van een interview dat het met Wesley Hoedt heeft gehouden, dat FC Groningen één van de clubs is die in de 19-jarige linksbenige centrale verdediger van Jong AZ is geïnteresseerd. De jeugdinternational speelt al sinds zijn 11e voor AZ, maar mist momenteel de waardering van zijn superieuren. Zijn contract loopt nog tot medio 2015, en pas nadat Roda JC zich vorige week voor hem heeft gemeld maakte AZ kenbaar zijn contract te willen verlengen. "Dat was echt een paniekactie, daar houd ik niet van. Ik zit al acht jaar bij deze club, dan reken je wel op wat meer krediet. Ik mis de waardering. Kansen heb ik nauwelijks gehad."

Volgens SoccerNews waren N.E.C. en FC Groningen al langer geïnteresseerd, maar Roda JC heeft inmiddels concrete belangstelling aan de dag gelegd. Volgens de Limburgse site L1 heeft Roda JC echter geen geld. "Roda JC Kerkrade is in gesprek met AZ-speler Wesley Hoedt. Dat werd donderdagavond kenbaar gemaakt tijdens een supportersavond in het Parkstad Limburg Stadion. Volgens technisch manager Leon Vlemmings volgt Roda de 19-jarige Hoedt al enkele maanden en is de interesse voor de linksbenige centrale verdediger kenbaar gemaakt bij zijn huidige club. De onderhandelingen lopen volgens Vlemmings stroef, hoewel de speler heeft aangegeven graag naar Kerkrade te willen komen. Probleem is dat Hoedt nog een contract heeft van een jaar en dus niet transfervrij is. Wil de club Hoedt aantrekken is het aangewezen op de hulp van een externe financier. Arnold Hendriks heeft eerder al aangegeven die rol op zich te willen nemen.

 

Hoedt ziet een overgang naar Roda JC wel zitten: "Ik hoop zeker dat die transfer doorgaat, want ik wil wedstrijden spelen. Mocht een verkoop niet mogelijk zijn, dan maar een verhuur. Roda ziet in mij een versterking voor het eerste elftal. Dat komt goed uit, want ik heb het gevoel dat ik de beloftecompetitie ben ontgroeid." De vraag is echter of de transfer daadwerkelijk tot stand komt.

 

Wesley Hoedt werd op 6 maart 1994 geboren in Alkmaar en speelde in zijn prille jeugd voor Reiger Boys en HVV Hollandia, en vertrok in 2005 naar de jeugdopleiding van AZ. In december 2012 tekende hij een profcontract in Alkmaar, dat doorloopt tot medio 2015. Hij speelde inmiddels voor Oranje U19 en U20, en maakte zijn debuut in het eerste elftal van AZ op 12 december jl. in de Europa League tegen het Griekse PAOK Saloniki. In competitieverband kwam hij nog niet uit voor AZ 1, aldus de clubsite van AZ. Hij moet het dit seizoen doen met wedstrijden voor Jong AZ. In negen wedstrijden scoorde hij tot nu toe twee maal.

 

Vlemmings geeft de belangstelling voor Hoedt in dit geluidsfragment eerlijk toe.

 

Mocht het bericht van SoccerNews kloppen, dan ziet FC Groningen Wesley Hoedt wellicht als een optie mocht Johan Kappelhof zijn aflopende contract niet willen verlengen. Het is ook maar de vraag op welke termijn de van een zware kruisbandblessure herstellende Nick Bakker weer in het eerste elftal inzetbaar is, en welke potentie er daadwerkelijk aan Timo Letschert wordt toegekend. Overigens is Hans Hateboer, die zijn debuut in het eerste elftal vermoedelijk nooit meer zal vergeten, van nature eveneens een centrale verdediger. Hoedt kan op beide posities in de centrale verdediging spelen. William Ekong, eveneens een centrale verdediger, wil graag verhuurd worden, maar dat is er tot op heden nog niet van gekomen.

 

Jong FC Groningen oefende afgelopen dinsdag tegen Jong AZ en verloor met 0-2. Wesley Hoedt stond in dat duel niet in de basis van de Alkmaarders.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.