Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

173 gasten online

"Marco Bizot tekent binnen enkele dagen bij KRC Genk"

Eén van de sterkhouders van FC Groningen van afgelopen seizoen lijkt de Trots van het Noorden daadwerkelijk op korte termijn te gaan verlaten. RTV Noord meldt, afgaande op Niels Poissonnier van Het Laatste Nieuws (1, 2), dat Marco Bizot binnen enkele dagen een contract bij het Belgische KRC Genk zal tekenen.

 

Genk eindigde in het reguliere deel van het vorige seizoen als zesde. In de daaropvolgende play-offs I werd eveneens een zesde, tevens laatste, plaats behaald, waardoor de Belgen komend seizoen, in tegenstelling tot FC Groningen, verstoken blijven van Europees voetbal. De Belgische club heeft echter een fors hogere begroting dan FC Groningen, hetgeen zonder twijfel ook in het salarisgebouw tot uitdrukking zal komen. Met dank aan Sven Claes, journalist van Het Laatste Nieuws, weten we dat Genk Koulibaly voor € 10 miljoen verkocht aan Napoli, en enkele jaren geleden De Bruyne en Courtois aan Chelsea wist te slijten.

 

Volgens Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden ontvangt FC Groningen een transfersom van € 1,5 miljoen voor Bizot, die een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract had staan. FC Groningen nam Bizot medio 2012 nog voor € 125.000 over van ajax en kan een aardige boekwinst noteren. De Amsterdammers zullen toen overigens ongetwijfeld een doorverkoopclausule hebben bedongen; ook zal het investeringsfonds de hand ophouden. Rijk rekenen is dus niet aan de orde.

RTV Noord vulde vanochtend nog aan: "De hoogte van de transfersom blijft onduidelijk. Wel hoopt FC Groningen in de loop van volgende week een vervanger te kunnen presenteren."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.