Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

"Hans Nijland in gesprek met andere club over Filip Kostic; Kostic in Martini Ziekenhuis - keuring?"

De geruchten over een mogelijk vertrek van Filip Kostic worden van dag tot dag sterker. Vanochtend is Kostic in het gezelschap van verzorger Henk Hagenauw in het Martini Ziekenhuis in groningen gesignaleerd; van een blessure bij de Serviër is ons echter niets bekend. Voor de hand liggender lijkt het dat een in Kostic geïnteresseerde club alvast een deel van de medische keuring in Groningen laat uitvoeren. Wij vermoeden dat deze club VfB Stuttgart is.

 

Ondertussen komt Hans Nijland in Voetbal International over de huidige financiële stand van zaken aan het woord, en zegt hij tegenover de Portugese pers gisteren met een andere club - niet zijnde Sporting - over een mogelijke transfer van Filip Kostic gesproken te hebben.

Hans Nijland laat tegenover het Portugese Maisfutebol weten vorige week dinsdag, dus twee dagen vóór de thuiswedstrijd tegen Aberdeen, voor het laatst met Sporting gesproken te hebben; volgens de algemeen directeur is het onrealistisch te denken dat de toekomst van Filip Kostic bij Sporting ligt. Nijland geeft wel toe gisteren met een andere club gesproken te hebben, en dat de voorstellingen van FC Groningen meer in lijn zijn met die van de andere club, waarvan Hans Nijland de naam uit respect niet wil onthullen.

 

Hans Nijland zegt dat Filip Kostic één van de beste aanvallers van de Eredivisie is, die zich heeft ontwikkeld en verder zou moeten ontwikkelen. FC Groningen wil hem graag tot en met het einde van het seizoen 2014-2015 in Groningen houden, waarna hij naar een Europese topclub zou kunnen gaan.

 

Hans Nijland zegt dat Filip Kostic niet goedkoop is, maar dat hij het geld waard is. In het artikel wordt de inflexibiliteit van FC Groningen bij de onderhandelingen gehekeld, terwijl Filip Kostic zo graag naar Sporting zou willen gaan. Voor de Portugese club zou een transfersom van € 6 miljoen echter te hoog zijn.

 

Hans Nijland komt vandaag ook in de papieren editie van Voetbal International aan het woord, in een artikel dat veelzeggend de kop 'FC Groningen zit in een zetel' draagt. Nijland: "Wij kunnen het ons nu permitteren biedingen naast ons neer te leggen. We hoeven niet te verkopen; een lekker gevoel."

 

FC Groningen begon afgelopen seizoen met een tekort van € 1 miljoen aan het seizoen, en komend seizoen bedraagt het tekort volgens Nijland nog steeds een flink aantal tonnen, al is het geen miljoen meer. De transfers van Suarez, Tadic en Matavz hebben ruim € 2 miljoen opgebracht, zoals Nijland al eerder aangaf. Nijland tegenover Dennis van Bergen van VI: "Ik draai er niet omheen dat de financiën nog steeds een grote zorg zijn voor ons, maar je moet het ook niet overdrijven. Zonder die transfers hadden we het óók gered. We zijn druk doende de omzet hoger te krijgen, daar ligt onze prioriteit. En ik kan je zeggen dat we daarin slagen. het bedrijfsleven in deze regio is al even loyaal als onze supporters."

 

Van Bergen schrijft dat FC Groningen volgende week maandag, tijdens de jaarlijkse persdag van de FC, bekend zal maken dat de begroting (afgelopen seizoen € 17 miljoen) met enkele tonnen stijgt, en dat de FC qua seizoenkaartverkoop eveneens een lichte stijging vertoont, tegen de Eredivisietrend in. Tenslotte zal gemeld worden dat het sponsorbestand langzaam weer aantrekt. Alle 42 skyboxen zitten vol, en hoofdsponsor Essent betaalt met een kleine € 2 miljoen veel in verhouding tot concurrerende clubs, aldus Dennis van Bergen. Nijland: "We gaan niet euforisch lopen doen, er is nog heel veel werk aan de winkel, maar de eerste tekenen zijn zichtbaar dat het weer wat beter gaat met de economie, en dus ook met FC Groningen."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.