Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

130 gasten online

"FC Groningen bekijkt Simon Tibbling, middenvelder van Djurgårdens IF"

Volgens De Telegraaf zat Hans Nijland gisteren op de tribune bij de competitiewedstrijd Djurgårdens IF - Mjällby (uitslag 4-0). Volgens de krant ziet FC Groningen Simon Tibbling, de op 7 september 1994 geboren middenvelder van Djurgården die volgende maand dus 20 jaar wordt, als een mogelijke versterking voor het middenveld.

 

Hans Nijland: "De verwachting is niet dat Simon Tibbling deze zomer naar FC Groningen komt"

FOX Sports heeft met Hans Nijland gesproken. De algemeen directeur laat over Simon Tibbling weten: "Een goede speler, maar de verwachting is dat hij deze transferwindow nog niet naar Groningen komt. Zijn club kan bij een vertrek geen vervanger halen, omdat daar de transfermarkt dicht is. Bovendien is hij een ander type dan Michael."

 

Het is o.i. echter niet aannemelijk dat Hans Nijland naar Zweden afreist als er geen zaken gedaan kunnen worden. Wij denken niet dat de algemeen directeur het achterste van zijn tong laat zien. Het Dagblad van het Noorden schrijft dat Hans Nijland en Henk Veldmate afgelopen weekeinde in Scandinavië waren. Zij bezochten niet alleen de wedstrijd, maar hebben ook met de clubleiding van Djurgardens IF en met Patrick Mörk, de zaakwaarnemer van Tibbling, gesproken. Nijland: "Ik verwacht niet dat wij voor het weekeinde een nieuwe speler kunnen presenteren."

 

Simon Tibbling: "Ik wil graag de overstap naar FC Groningen maken en hoop dat de clubs eruit komen"

De gereserveerde houding van Hans Nijland ten spijt: Simon Tibbling laat doorschemeren graag naar Groningen te willen gaan. RTV Noord citeert hem als volgt: "Het is een grote club. Ik ben blij en trots met de interesse van Groningen. Ik wil graag de overstap maken. Ik hoop dan ook dat de clubs eruit komen."

 

"Djurgården en Simon Tibbling bevestigen interesse FC Groningen; ook Crystal Palace volgt Tibbling"

 

Lees onderaan het artikel voor het actuele bericht van het Zweedse Aftonbladet.

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

Tibbling kan als defensieve middenvelder spelen, maar heeft ook ervaring op andere posities op het middenveld en moet als de door de Trots van het Noorden gewenste box-to-box speler worden gezien.

 

De volgens de clubsite van Djurgården 1,71m lange Tibbling debuteerde op 3 juli 2012 als 17-jarige voor het eerste elftal van zijn club, en heeft ondanks zijn jeugdige kleeftijd al veel ervaring op het hoogste niveau. Tot en met gisteren speelde hij 63 competitieduels voor zijn club, waarin hij 59 keer in de basis stond en twee keer scoorde. Hij miste dit seizoen, dat al 20 wedstrijden onderweg is, nog geen enkele wedstrijd.

 

Hij staat nog tot 31 december 2016 bij Djurgården onder contract; zijn werkgever zou een prijskaartje van maar liefst € 2 miljoen op hem hebben geplakt. Tibbling speelde in de jeugd van Grödinge SK, IF Brommapojkarna en Djurgårdens IF, waar hij in 2012 een profcontract tekende. Hij speelde voor Zweden Onder 17, Zweden Onder 19 en ook al voor Zweden Onder 21.

 

De aanwezigheid van Nijland duidt niet op reguliere scoutingsactiviteiten (de langstzittende directeur van de Eredivisie heeft naar eigen zeggen alleen verstand van reclameborden), maar op meer dan vluchtige interesse en op gesprekken/onderhandelingen met de clubleiding van Djurgården, de club waar Fredrik Stenman in het verleden furore maakte en onlangs is teruggekeerd. De tijd begint ook wat te dringen - op 2 september 2014 om 23:59 uur sluit de transfer window. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

 

Zaakwaarnemer van Simon Tibbling: "Ik praat veel met FC Groningen; Nederland zou een goede stap voor hem zijn"

Patrick Mörk, de zaakwaarnemer van Simon Tibbling (en tal van andere spelers), komt in  het Zweedse Fotbollskanalen aan het woord. Hij is, zoals het een goed zaakwaarnemer betaamt, vol lof over Tibbling. Volgens Mörk is het echt goed met Tibbling gegaan sinds hij centraal is gaan spelen. Naar Mörks mening zijn de Nederlandse en de Spaanse competitie prima voor Simon, en is er veel belangstelling voor hem. Hij wil niet reageren op de vraag of FC Groningen belangstelling heeft, maar wil wel kwijt dat hij heel veel met de FC praat. Mörk vindt Tibbling een doelgerichte speler; een vertrek komende zomer zou wellicht goed zijn.

 

In het artikel wordt geschreven dat 'sportchef' Bosse Andersson eerder al had aangegeven dat er spelers verkocht moeten worden om economisch verantwoord verder te kunnen gaan. Hij noemde toen drie spelers voor wie belangstelling was: Erton Fejzullahu, Daniel Amartey en Simon Tibbling. Fejzullahu is inmiddels verhuurd aan het Chinese Beijing Guoan, en Amartey is verkocht aan het Deense FC Kopenhagen. De ogen zijn nu gericht op Simon Tibbling, aldus Fotbollskanalen.

 

Simon Tibbling, in 2012 toen hij als 17-jarige debuteerde voor Djurgården

 

Interview met Simon Tibbling d.d. 14 augustus 2014

 

"Djurgården en Simon Tibbling bevestigen interesse FC Groningen; ook Crystal Palace volgt Tibbling"

Het Zweedse Aftonbladet berichtte op 21 juli jl. dat het Engelse Crystal Palace voor Simon Tibbling op de tribune had gezeten, en vandaag schrijft de krant in dit artikel dat 'sportchef' Bosse Andersson bevestigt dat een delegatie van FC Groningen de verrichtingen van Tibbling gisteren heeft gevolgd, "en niet voor het eerst." Ook Simon Tibbling zelf zegt te weten dat FC Groningen gisteren op de tribune zat. Volgens zowel Andersson als Tibbling is er nog niets concreet.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.