Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

179 gasten online

FC Groningen mogelijk geïnteresseerd in Noorse middenvelder Ruben Yttergård Jenssen (26)

Volgens het Noorse Nordlys was een Nederlandse club afgelopen zomer geïnteresseerd in Ruben Yttergård Jenssen, een Noorse, 26-jarige middenvelder van het Duitse 1. FC Kaiserslautern, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. Dat het om FC Groningen gaat wordt niet vermeld; volgens de zaakwaarnemer van de 1,73m lange Jenssen was het een club uit de bovenste helft van de Eredivisie die zich voor de Europa League had gekwalificeerd. Het zou dus om de Trots van het Noorden kunnen gaan, maar ook om PSV, FC Twente, PEC Zwolle of Feyenoord. Geschreven wordt dat de interesse straks in januari mogelijk opnieuw oplaait.

Er zou bovendien een Belgische club zijn die de situatie rond de veelvoudig Noors international op de voet volgt. Jenssen speelde gisteren nog mee met het Noorsde nationale elftal dat thuis met 2-0 van Italië verloor. Hij startte in de basis, en werd in de 70e minuut naar de kant gehaald.

 

Ruben Yttergård Jenssen werd op 4 mei 1988 in Tromsø geboren, en kwam medio vorig jaar over van het Noorse Tromsø IL, en heeft bij Kaiserslautern nog een contract tot 30 juni 2016. Hij kan als controlerende, maar ook als aanvallende middenvelder spelen, zowel centraal als aan de linkerkant - één van de posities die bij FC Groningen nog vacant is. 

 

Omdat hij bij zijn Duitse club naar zijn mening onvoldoende speeltijd kreeg (afgelopen seizoen 19 basisplaatsen), heeft hij vóór het einde van de transfer window met de clubleiding gesproken. Bij deze gesprekken was ook zijn zaakwaarnemer, Kent Karlsen, aanwezig. Kaiserslautern maakte hem duidelijk dat hij wel degelijk voorkomt in de toekomstige plannen van de club, en dat een verkoop afgelopen zomer onbespreekbaar was. Op dit moment houdt hij zich alleen bezig met het proberen zich terug te knokken in het elftal. In de vier tot nu toe door 1. FC Kaiserslautern gespeelde wedstrijden werd hij één keer als basisspeler opgesteld; twee maal viel hij in.

 

Wordt wellicht in januari vervolgd!

 

Ruben Yttergård Jenssen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.