Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

221 gasten online

AD Sportwereld meldt Groningse belangstelling voor IJslander Smárason, Nijland ontkent

Waar Ron Jans aan het einde van dit seizoen de grens oversteekt richting Friesland, om daar zijn geluk als trainer te beproeven, bewandelt de IJslander Arnór Smárason mogelijk precies de omgekeerde weg. AD Sportwereld meldt vandaag in haar papieren versie dat Groningen de transfervrije Smárason, die afgelopen week te horen kreeg niet voor een contractverlenging bij de Friezen in aanmerking te komen, graag wil vastleggen. De nog maar 21-jarige spits/aanvallende middenvelder kampte vanaf het begin van dit seizoen met een hardnekkige hamstringblessure, maar is inmiddels helemaal hersteld.


AANVULLING:

De IJslandse pers is bepaald niet scheutig met berichten over de vermeende interesse van FC Groningen in hun landgenoot. Slechts in Fótbolti vonden we een artikeltje hierover, dat veelzeggend kopt met Arnór orðaður við Groningen – Félagið neitar, oftewel: "Arnór zogenaamd naar Groningen - de FC ontkent". Er wordt uitsluitend verwezen naar het berichtje in AD en naar Nijlands reactie in VI; over enige IJslandse inside information beschikt men op het vulkaaneiland niet. Òfwacht'n!

 

Smarasón maakte op 15-jarige leeftijd de overstap van de IJslandse topclub Íþróttabandalag Akraness, die een aantal bekende voetballers heeft voortgebracht (waaronder Grétar Steinsson en Joey Guðjónsson), naar SC Heerenveen. Bij de Friezen doorliep hij de jeugdopleiding en mocht in het seizoen 2007/2008 in de hoofdmacht debuteren. In het daaropvolgende seizoen werd Smárason, die zowel in de spits als ook achter de spitsen goed uit de voeten kan, een vaste waarde in de Friese aanvalslinie. In 21 wedstrijden wist hij 5 keer het net te vinden. In die tijd speelde hij zich ook in de kijker voor de IJslandse Nationale ploeg, waarin hij in vier wedstrijden tot 1 doelpunt kwam.

 

In de voorbereiding op dit seizoen ging het echter mis. Smárason kampte met hamstringklachten en na onderzoek in België werd in augustus 2009 besloten dat hij een operatie moest ondergaan om van de klachten af te komen. Maar ook na de operatie bleef Arnór last houden. In januari 2010 meldde de VI, uit monde van de Friese fysiotherapeut Ten Voorde, het volgende over de blessure: "We tasten in het duister. In looppas is er niets aan de hand, maar op het moment dat hij wil versnellen voelt hij een beperking. In mijn hele loopbaan heb ik nog nooit iets dergelijks meegemaakt. We hebben er al veel op losgelaten en navraag gedaan bij collega's in het land, maar er lijkt sprake van een unieke kwestie."

 

Op 29 maart jl. kon Smárason eindelijk zijn rentree maken. Na ruim tien maanden afwezigheid op de voetbalvelden was hij hersteld verklaard. In een wedstrijd van Jong Heerenveen/Emmen tegen Jong FC Twente mocht de Ijslander 45 minuten spelen en wist gelijk het net te vinden. Een knappe prestatie, aangezien hij nog maar enkele uren eerder te horen had gekregen dat er na dit seizoen geen plek meer voor hem is bij SC Heerenveen. De IJslander, die graag in Friese dienst was gebleven, reageerde in de Leeuwarder Courant verrast op het nieuws: "Ik had iets meer krediet verwacht. Na dik zes seizoenen ben ik met Heerenveen vergroeid. Ik ben van de Friese mensen gaan houden. Het is jammer dat ik niet de kans krijg om ze nog iets te laten zien."

 

Nadat bekend werd dat Smárason deze zomer op de transfermarkt belandt, werd direct door een groot aantal clubs contact gezocht met Arnór. In de Leeuwarder Courant toont Smárason zich blij verrast over de interesse: "Al die belangstelling verrast me. Ik ben er toch negen maanden uit geweest met een geheimzinnige blessure." Eén van de geïnteresseerde clubs zou volgens AD Sportwereld dus FC Groningen zijn. Groningen zelf ontkent echter bij monde van algemeen directeur Hans Nijland de Groningse interesse voor Arnór Smárason. Hans Nijland wordt door de VI geciteerd: "Ik heb echt geen idee waar dat bericht vandaan komt, Smárason staat niet bij ons op het lijstje. Het bericht is dus niet waar." De tijd zal leren of Hans Nijland de waarheid spreekt of dat het slechts tactische uitlatingen betreft. Wordt mogelijk vervolgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.