Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

Maikel de Harder in beeld voor beloften FC Groningen?

Wegens vakantieverplichtingen kunnen we er slechts een kort stukje aan wijden. Volgens o.a. Soccernews, dat zich baseert op het programma Namen en Rugnummers van RTV Utrecht, volgt FC Groningen nadrukkelijk de verrichtingen van Maikel de Harder, een 19-jarige middenvelder, die sinds dit seizoen bij de amateurs van IJsselmeervogels speelt en voorheen voor de jeugd van ajax en FC Utrecht uitkwam.

 

De site meldt over de speler, die we gezien zijn jeugdige leeftijd (hij zag op 14 november 1990 het levenslicht) aan de beloften van FC Groningen linken, het volgende:


De Harder laat bij de Hoofdklasser uit Spakenburg een prima indruk achter. In 21 van de tot nu 23 gespeelde competitiewedstrijden begon de oud-jeugdspeler van Ajax en FC Utrecht in de basisopstelling, bij twee duels kwam De Harder als invaller binnen de lijnen.

In januari bereikten De Harder, dit seizoen tot dusverre viermaal trefzeker, en IJsselmeervogels overeenstemming over een langer verblijf in het voormalige vissersdorp. Het contract van de jongeling loopt tot het einde van het seizoen 2011-2012.

 

IJsselmeervogels, op 28 december 1974 nog verantwoordelijk voor de onthutsende uitschakeling van de Trots van het Noorden in het KNVB bekertoernooi (hier kon een doelpunt van Bjarne Jensen niets aan veranderen), is momenteel koploper in de Hoofdklasse B en zal De Harder natuurlijk niet graag zien vertrekken. Wijnanda, de moeder van Maikel, denkt dat haar zoon gewoon bij de Spakenburgers zal blijven (lees hier), maar aan deze uitspraak zal de licht aangepaste zegswijze de wens is de moeder van de gedachte ten grondslag liggen.

 

Wij blijven de berichten over de mogelijke interesse in De Harder volgen en sluiten af met het uit 1936 daterende clublied van de huidige club van deze knaap:

 

Aan Spakenburger stranden
Daar klinkt het: één-twee-hup!
Voetbal enthousiasten
Die vormen daar een club.
Hun doel is: steeds te winnen,
In spelen, fier en vrij.
Die voetbalclub mag heten,
De club van VVIJ
Hun spel dat mag er wezen
Is steeds in alles af.
Als VVIJ gaat spelen
Met heel zijn spelersstaf
Dan klinkt van alle kanten,
Zij zijn in't spelen vrij.
Die voetbalclub mag heten,
De club van VVIJ
Zij speelt nu al sinds jaren,
En wordt alom gevreesd,
Omdat de spelers spelen
In een sportieve geest.
Hun doel is: steeds te winnen,
In spelen fier en vrij.
Die voetbalclub mag heten,
De club van VVIJ
Komt, vrienden en supporters
Laat klinken: één-twee-hup!
Wij willen ons gaan scharen
Bij deze voetbalclub,
Wiens spelers altijd spelen,
In alles fier en vrij.
Die voetbalclub mag heten,
De club van VVIJ
Bij alle clubs in Holland,
Bekend ter goeder faam,
Heeft VVIJ voorzeker
Een welbekende naam.
Zij spelen openhartig,
In alles even vrij.
Die voetbalclub mag heten,
De club van VVIJ

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.