Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online


Technisch manager Peter Jeltema komt deze week in de papieren editie van Voetbal International aan het woord. FC Groningen is na het aantrekken van Simon Tibbling en Albert Rusnák uitgewinkeld, maar: "We gaan het met deze groep doen. Alleen als er nog een speler vertrekt, zullen wij in actie komen." VI meldt dat er voor Tjaronn Chery al langer belangstelling is van meerdere clubs. Jeltema: "Ons uitgangspunt is dat wij hem zeker het komende half jaar nog bij ons houden. Er is ook geen concrete interesse."

 

Elwin Baas van RTV Noord heeft met Tjaronn Chery gesproken. De interesse, die volgens Chery niet concreet is, komt opnieuw van buiten Europa en ook uit Rusland.

Interessant is wat Jeltema over de positie van Albert Rusnák zegt: "Met hem erbij heeft onze trainer Erwin van de Looi een luxe puzzel, want Albert kan zowel op links als op 10 of in een nog verder vooruitgeschoven rol spelen." Kunnen we uit deze uitleg opmaken dat FC Groningen in Rusnák ook een potentiële centrumspits ziet, en dat Danny Hoesen mogelijk moet vrezen voor zijn basisplaats?

Edit: het antwoord op bovenstaande vraag is ongetwijfeld neen. In de Groninger Gezinsbode komt Peter Jeltema vandaag nl. eveneens aan het woord over Albert Rusnák. De opvolger van Henk Veldmate zegt dat Rusnák op drie posities kan worden ingezet: "Als linkermiddenvelder iets naar voren geschoven, op de 10 en hangend aan de linkerbuitenkant. Hoe hij wordt ingepast, daar moet Erwin van de Looi maar mee aan het werk." Over de posities waar Simon Tibbling uit de voeten kan liet Jeltema zich eerder bij de perspresentatie al uit: "Simon is een allround-middenvelder, die zowel centraal als links en rechts op het middenveld kan spelen. Hij is een passer en een loper en heeft de natuurlijke drang naar voren te spelen", zo citeert de Groninger Gezinsbode Peter Jeltema.

Peter Jeltema laat het volgende weten over Juninho Bacuna, die meegaat op het trainingskamp naar Oliva: "Hij speelt op amateurbasis bij de A1 in de spits en als hij zich zo doorontwikkelt, zullen we er alles aan doen om hem te behouden." Dit is in lijn met onze eerdere berichtgeving over Juninho Bacuna, waarin we schreven dat hij in aanmerking komt voort een contract, zie ons artikel van 24 december jl.

FC Groningen vertrekt zaterdag 3 januari a.s. naar Oliva, en keert een week later weer terug.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.