Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

241 gasten online

 
Zolang de datum van 31 januari 2015 nog niet is verstreken zullen er ongetwijfeld allerlei geruchten rond spelers van FC Groningen de wereld in worden geslingerd. Dit weekend is het op het FCG Forum raak. Michael de Leeuw zou alsnog aan het Chinese Jiangsu verkocht worden, Mike van Duinen van ADO Den Haag zou als zijn vervanger worden aangetrokken en Tjaronn Chery zou naar een niet nader gespecificeerde verre, oosterse competitie vertrekken.

 

"Geen onderhandelingen over Tjaronn Chery; FC Groningen hoort nog steeds niets van Jiangsu"

Lees onderaan het (weinigzeggende) commentaar van FC Groningen op de geruchten rond Michael de Leeuw en Tjaronn Chery

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Dit laatste gerucht sluit aan bij de melding van het Turkse Spor 55, dat Tjaronn Chery in verband brengt met Samsunspor, op dit moment de nummer 10 van de Turkse Jupiler League. Er zouden zelfs al gesprekken plaatsvinden, al is niet helemaal duidelijk tussen welke partijen. Het medium zegt dat de marktwaarde van Tjaronn Chery lager dan € 2 miljoen zou zijn, en dat een Britse club club onlangs ook in Chery geïnteresseerd was.

De clubleiding van Samsunspor zat in augustus al eens op de tribune van de Euroborg om met de Trots van het Noorden over de overgang van Género Zeefuik te praten. Tot een transfer van de aanvaller kwam het toen echter niet.

Niet helemaal duidelijk is hoe we de betrouwbaarheid van Spor 55 moeten inschatten, en of er niet vooral sprake is van het door de zaakwaarnemer van Chery leuren met zijn klant, zoals mogelijk ook met Edwin Olde Riekerink, de zaakwaarnemer van Michael de Leeuw, geschiedt. Kortom - afwachten en de vinger aan de pols houden!

De naam van Mike van Duinen als vervanger van Michael de Leeuw komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen. Volgens Omroep West wezen de Hagenezen afgelopen zomer een Gronings bod van maar liefst ruim € 2 miljoen op de aanvaller af, zie ons artikel van 31 augustus jl. Overigens ging het toen om de vervanging van Filip Kostic. Wij schreven toen het volgende:

Omroep West schrijft op maandag 1 september 2014 dat ADO Den Haag een bod van FC Groningen van ruim € 2 miljoen heeft afgewezen. De omroep schrijft:

"ADO Den Haag heeft een bod van FC Groningen afgewezen, dat ruim 2 miljoen euro voor Mike van Duinen over heeft. De Haagse club wil, zo kort voor het sluiten van de transfermarkt, voor dat bedrag geen zaken doen, omdat een vervanger momenteel niet voorhanden is. Naast Groningen was er nog een club die een dergelijk bod op tafel heeft gelegd. ADO Den Haag wil wel meewerken aan een transfer, maar alleen als er flink veel meer dan 2 miljoen wordt betaald voor Van Duinen. Inmiddels heeft de leiding van de Haagse club met Van Duinen gesproken en heeft toegezegd dat Van Duinen voor dergelijke bedragen in de winterstop wel mag vertrekken, mits de club dan een geschikte opvolger heeft gevonden."

Het contract van de op 6 november 1991 in Den Haag geboren Van Duinen loopt nog tot medio 2016. De centrumspits kan ook op beide flankposities uit de voeten.

Datzelfde Omroep West berichtte op 24 december jl. overigens over belangstelling van het Duitse FC Ingolstadt 04 in Mike van Duinen. Ingolstadt is op dit moment de koploper in de 2. Bundesliga; de club heeft een ruime voorsprong op de concurrentie en stevent op de 1. Bundesliga af. Sportdirektor Thomas Linke van Ingolstadt liet op zaterdag 17 januari jl. tegenover Kicker.de overigens weten dat de club na het aantrekken van Max Christiansen en Thomas Pledl vermoedelijk geen nieuwe spelers zal aantrekken. Ingolstadt vliegt a.s. vrijdag naar Marbella voor een zonnig trainingskamp. De competitie in de 2. Bundesliga wordt pas op vrijdag 6 februari a.s. weer hervat. Volgens VI.nl in formeerde AZ afgelopen zomer al eens naar Mike van Duinen.

 

Michael de Leeuw en Tjaronn goed voor 14 van de 19 Eredivisiedoelpunten
Mochten Michael de Leeuw en Tjaronn Chery beiden uit Groningen vertrekken, dan levert het moeizaam scorende FC Groningen behoorlijk aan scorend vermogen in, en, in het geval van Chery, aan creativiteit. De laatste zeven Eredivisiedoelpunten werden door het duo gescoord. De Leeuw trof sinds 2 november jl. vier maal doel, Chery drie keer. Geen enkele andere speler van de FC wist sinds die datum te scoren.

Gerekend over het hele seizoen: Michael de Leeuw en Tjaronn Chery waren samen verantwoordelijk voor 14 van de 19 gescoorde Eredivisiedoelpunten. Verder wisten alleen Eric Botteghin (2x), Jarchinio Antonia, Danny Hoesen en Yoëll van Nieff (alleen 1x) het net te vinden. Mike van Duinen scoorde dit seizoen pas drie doelpunten.

 

"Geen onderhandelingen over Tjaronn Chery; FC Groningen hoort nog steeds niets van Jiangsu"

RTV Noord heeft op zondag 18 januari 2015 contact gehad met de clubleiding van FC Groningen (1, 2). Volgens FC Groningen zijn er momenteel geen onderhandelingen gaande met betrekking tot Tjaronn Chery. Ook zou er in Chery geen concrete interesse zijn vanuit Turkije. Clubs die interesse hebben getoond komen uit 'de woestijn', aldus RTV Noord. Ook heeft de FC nog steeds niets meer gehoord van Jiangsu inzake De Leeuw.

Over andere Chinese clubs die Michael de Leeuw graag aan de selectie zouden willen toevoegen schrijft RTV Noord niets. Wij sluiten echter niet uit dat de zaakwaarnemer van Michael de Leeuw in China breder is georiënteerd dan alleen op Jiangsu, wetende welke salarissen er aldaar betaald worden. Verder hoort de uitleg van FC Groningen bij de tijd van het jaar en hoeft deze niet aan te sluiten bij de reële stand van zaken.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.