Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

 
Het Noorse Vålerenga IF heeft op de clubsite gemeld dat het een bod van het Chinese Jiangsu op haar 24-jarige IJslandse spits Viðar Örn Kjartansson heeft geaccepteerd, en dat de aanvaller vandaag naar China vliegt om medisch gekeurd te worden en om persoonlijk tot een akkoord met Jiangsu te komen. De IJslander had in Noorwegen nog een contract tot 31 december 2018. Onduidelijk is of Jiangsu nu zal afzien van het contracteren van Michael de Leeuw.

 

Hans Nijland: "Je wordt soms gedwongen aan een transfer mee te werken"


Lees onderaan het artikel over hetgeen Hans Nijland op dinsdag 20 januari 2015 over de interesse in spelers van FC Groningen te melden.

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Vålerenga maakt het transferbedrag op verzoek van de Chinezen niet bekend, maar schrijft dat het sinds de verkoop van Håvard Nielsen aan Red Bull Salzburg niet meer zo'n transferbedrag heeft ontvangen. Nielsen werd medio 2012 voor € 2,8 miljoen aan Red Bull Salzburg verkocht.

Volgens Jiangsu Sainty News maakte de Chinese club gisteren op een persconferentie bekend dat het deze week de komst van een 'Europese topspits' bekend zou maken en ook dat Michael de Leeuw naar Jiangsu zou gaan. De Leeuw zou de komende dagen in Nanjing arriveren (1, 2). Mocht Kjartansson met de topspits worden bedoeld, dan zou het kunnen dat de Chinezen tevens Michael de Leeuw willen contracteren. Kjartansson is weliswaar IJslands international, maar heeft alleen Selfoss, ÍBV, Fylkir en Vålarenga IF op zijn CV staan. Onze interpretatie van 'Europese topspits' is een andere. Wellicht moet hij als alternatief voor Michael de Leeuw worden gezien, en moet de echte Europese topspits nog komen.

Michael de Leeuw raakte gisterochtend op het trainingsveld geblesseerd aan zijn enkel; de ernst van de blessure is ons niet bekend. Hans Nijland heeft gisteravond tegenover RTV Noord laten weten dat er de afgelopen dagen contact is geweest met het Chinese Jiangsu over een mogelijke overgang van Michael de Leeuw. "We hebben het nu nog onder controle maar dat kan over een uur of morgen anders zijn", aldus de algemeen directeur (1, 2).

 

Hans Nijland: "Je wordt soms gedwongen aan een transfer mee te werken"

Hans Nijland schrijft op dinsdag 20 januari 2015 het volgende in zijn wekelijkse nieuwsbrief:

"Over de actualiteit met betrekking tot de interesse in spelers van FC Groningen tijdens dit transferwindow, is niet heel veel concreets te melden. Die interesse is er en dat zal tot het sluiten van de markt – op maandag 2 februari om middernacht – wel zo blijven, is onze inschatting. Wij herhalen daarbij dat wij het liefst onze huidige selectie – met de aanwinsten Simon Tibbling en Albert Rusnak – intact houden, maar garanties kunnen we daarbij niet geven. Er kan altijd een situatie ontstaan waarbij wij een bod ontvangen voor een speler, dat het voor ons als club bedrijfseconomisch onverantwoord maakt hierop niet in te gaan en dat je hierdoor wel haast ‘gedwongen’ wordt aan een transfer mee te werken. In dat geval moeten wij echter ook ons eigen plan klaar hebben liggen."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.