Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

109 gasten online

 
Ook vandaag maakt de Chinese pers melding van het door Jiangsu 'in principe' afronden van de komst van Michael de Leeuw, die binnenkort naar Nanjing komt, als we sites als China News en Xinhuanet mogen geloven. De transfer van Michael de Leeuw zou los staan van het contracteren van de IJslandse spits spits Viðar Örn Kjartansson, over wie eveneens wordt gesproken, inclusief het vluchtnummer en tijdstip van arriveren van Kjartansson in Bejing.


 

"FC Groningen en Jiangsu akkoord over transfersom voor De Leeuw ad € 1,5 miljoen; bankgarantie ontbreekt"


Lees onderaan het artikel over de meest recente ontwikkelingen.

Interview RTV Noord met Michael de Leeuw
Interview FOX Sports met Michael de Leeuw

Op woensdag 21 januari jl. schreven we al het volgende:

Interessant is dat beide sites schrijven dat de communicatie over de komst van Michael de Leeuw vergemakkelijkt werd door een buitenlandse tussenpersoon die de Chinese taal machtig is. Het zijn details die bepaald geen afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van het gerucht.

We zijn benieuwd of we Michael de Leeuw (of 'De Laiwu', zoals de Chinezen hem plachten te noemen) morgenochtend op het trainingsveld zullen kunnen begroeten. Mocht De Leeuw ontbreken, dan kan ook zijn maandag opgelopen enkelblessure de oorzaak van zijn absentie zijn, dus ook in dat geval zullen er de nodige vraagtekens zijn.

 

"FC Groningen en Jiangsu akkoord over transfersom voor Michael de Leeuw ad € 1,5 miljoen; bankgarantie ontbreekt"

VI.nl schrijft op woensdag 22 januari 2015 dat FC Groningen en Jiangsu een akkoord hebben bereikt over de transfersom, benodigd om het nog tot medio 2016 lopende contract van Michael de Leeuw af te kopen. Naar verluidt bedraagt deze transfersom € 1,5 miljoen, zo voegen wij hieraan toe; wij hebben dit uit betrouwbare bron vernomen. (Volgens Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden wil FC Groningen € 1,3 miljoen voor De Leeuw ontvangen.)

Hans Nijland zegt het volgende richting het blad: "Het bedrag klopte absoluut, maar er was nog één groot punt. Wij wilden dat zij een bankgarantie overlegden. En daar zijn ze tot op heden niet toe in staat geweest. Dat was voor ons een absolute voorwaarde. Dat lijkt me logisch omdat wij snel moeten anticiperen en een vervanger voor Michael moeten aantrekken. We gunnen Michael zijn avontuur, maar we willen geen risico lopen."

Volgens VI.nl heeft Hans Nijland de deal zo goed als afgezegd, al geloven wij dit niet. "We zijn hier al ruim drie weken mee bezig dat is lang genoeg. Maar ik heb ook geleerd dat ik tot 1 februari niet moet zeggen dat de deur helemaal dicht is. Rust is echter ook veel waard. We staan voor een belangrijke week met wedstrijden tegen FC Utrecht en Go Ahead Eagles en tussendoor nog de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Met de traditionele top drie uit het bekertoernooi, liggen er voor de anderen dus kansen. Michael kan daar een belangrijke rol in spelen."

Mike van Duinen
VI.nl zegt dat FC Groningen gaat proberen om Mike van Duinen van ADO Den Haag te contracteren als Michael de Leeuw alsnog vertrekt. Nijland hierover: "Het is bekend dat we Mike een interessante speler vinden, maar inhoudelijk ga ik hier niets op zeggen. Maar we halen echt pas iemand als Michael is vertrokken."

RTV Noord schrijft dat Michael de Leeuw enkele weken geleden al rond is gekomen met de Chinese club, en FC Groningen vorige week. FC Groningen, dat perse een bankgarantie wil, heeft sinds vorige week geen rechtstreeks contact meer gehad met Jiangsu, aldus RTV Noord. FC Groningen wil een bankgarantie om twee redenen: FC Groningen heeft met betrekking tot transfers geen ervaring met Chinese clubs en kan de betrouwbaarheid van de andere partij dus niet inschatten, en FC Groningen wil direct een vervanger halen. (1, 2, 3)


Vandaag contracteerde Jiangsu de IJslandse aanvaller Viðar Örn Kjartansson
(bron) voor
een bedrag van
naar verluidt meer dan € 2 miljoen. Vermoedelijk zonder bankgarantie ;-)

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.