Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

 
Met het naderen van 1 april, de jaarlijkse bijltjesdag in het betaalde voetbal, wordt het weer spannend rond de spelers met aflopende contracten en de spelers die op amateurbasis spelen. De eerste speler die de Trots van het Noorden gaat verlaten lijkt zich nu al aan te dienen. Theo Sikkema van RTV Noord bericht dat Wieger Sietsma, doelman van Jong FC Groningen en een echte 'penaltykiller, komend seizoen het met pompeblêden besmeurde shirt van Heerenveen zal dragen. Sietsma zou reeds medisch zijn gekeurd en bij de Friese dorpelingen een driejarig contract tekenen, met een optie voor nog eens twee jaar.

 

FC Groningen zegt vertrek Wieger Sietsma naar sc Heerenveen te betreuren

Lees onderaan het artikel hoe FC Groningen op het vertrek van Wieger Sietsma heeft gereageerd.

Eerder vandaag schreven wij al het volgende:

Wieger Sietsma stond al eerder op de nominatie om samen met Jafar Arias, Glenn Bijl en Desevio Payne een profcontract bij FC Groningen te krijgen, maar de FC koos er uiteindelijk voor om het viertal slechts op amateurbasis bij Jong FC Groningen onder te brengen. Ook Ajdin Hrustic aast al enige tijd op een contract, maar tot op heden tevergeefs. Het gevaar van gratis vertrek uit Groningen ligt bij meerdere op amateurbasis spelende spelers van FC Groningen op de loer.

Burak Saban, Noureddine Boutzamar, Ron Janzen en Arjen Hagenauw van Jong FC Groningen beschikken wel over een (aflopend) profcontract. Op Janzen na kan FC Groningen een optie lichten, maar het zou ons niet verbazen als de club hiervan geen gebruik gaat maken. Jong FC Groningen kon er komend seizoen wel eens geheel anders uitzien.

Wieger Sietsma is na het terughalen van Stefan van der Lei de vierde keeper van FC Groningen. Bij Jong FC Groningen speelt nog een keeper, en wel de net als Wieger op amateurbasis spelende Jeroen Gies.

Wieger Sietsma werd op 11 juli 1995 geboren en speelt al sinds het seizoen 2006-2007 in de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij kwam toen over van GRC en stroomde in het door Peter Hoekstra getrainde FC Groningen D2 in. In dat elftal van eerstejaars D-junioren speelden in dat seizoen ook o.a. Glenn Bijl en Thijs Hateboer, de jongere broer van Hans. Ook voor Hans Hateboer was het toen het eerste seizoen dat hij voor FC Groningen speelde, maar hij begon in het D1-elftal van trainer Erik Muntendam. Hij speelt nu voor het tweede seizoen voor Jong FC Groningen, en na twee jaar spelen voor de beloften is het in het algemeen doorstromen naar de eerste selectie of de club verlaten.

"Wieger Sietsma sloeg aanbod voor contract bij FC Groningen af"
RTV Noord schrijft inmiddels dat Wieger Sietsma in de winterstop een aanbieding van FC Groningen heeft afgeslagen. Sietsma kon een contract voor 1,5 jaar, dus tot medio 2016, tekenen, maar ging daar niet op in omdat de FC Stefan van der Lei terughaalde uit Emmen.

Tegenover de omroep verklaarde hij vanochtend: "Ik begrijp dat deze overgang gevoelig ligt, maar het is een kans die ik niet kan laten schieten."

 

FC Groningen zegt vertrek Wieger Sietsma naar sc Heerenveen te betreuren

FC Groningen heeft het vertrek van Wieger Sietsma per 1 juli a.s. op de clubsite bevestigd. Technisch manager Peter Jeltema reageert als volgt: "Wij hadden Wieger graag onder contract genomen bij FC Groningen en daarover hebben we ook meerdere gesprekken gevoerd, maar aan alles zit een grens. We konden het niet eens worden over de voorwaarden en dan moet je op een bepaald moment een beslissing nemen richting de toekomst. Die ligt in het geval van Wieger dus niet in Euroborg."

Wij denken dat FC Groningen er echter niet heel rouwig om zal zijn dat Sietsma zijn heil elders zoekt. De club koos er bewust voor om Sietsma vorig jaar geen contract aan te bieden, en heeft Stefan van der Lei inmiddels naar Groningen teruggehaald.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.