Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

293 gasten online

 
Hans Nijland was afgelopen weekeinde in Schotland om Género Zeefuik aan het werk te zien, en om aansluitend met de baas van Heart of Midlothian te praten over de mogelijkheden om Zeefuik komend seizoen opnieuw in het shirt van de huidige koploper in de Schotse Championship te krijgen.

Volgens de Britse pers zou FC Groningen een bedrag van £ 300.000 (omgerekend ruim € 400.000) verlangen om het tot medio 2016 lopende contract van Zeefuik door de papierversnipperaar te kunnen halen.

Afgaande op een Schots forum van Hearts wil de club die Género Zeefuik op dit moment van FC Groningen huurt in het geheel geen transfersommen voor nieuwe spelers betalen. Men baseert zich op uitlatingen van trainer Robbie Neilson. Al onderhandelend zouden beide clubs dus wellicht op het gemiddelde van € 0 en € 400.000 kunnen uitkomen. Kortom - we denken dat Género Zeefuik voor een bedrag van € 200.000 van club kan verwisselen, aannemende dat de nieuwe club dan ook het huidige, niet-geringe salaris van Zeefuik wenst over te nemen. Género Zeefuik kwam tot nu toe in tien competitiewedstrijden van Heart of Midlothian in actie. Hij scoorde daarin acht keer.

Tegenover Voetbal International houdt Hans Nijland zich op de vlakte over het standpunt van Hearts. "Ze focussen zich eerst op het nakende kampioenschap. Uitsluitsel over de toekomst van Género konden ze nog niet geven. Voor ons zijn er twee opties. Of hij wordt verkocht, of hij komt terug bij FC Groningen. Hij heeft een contract tot 2016 en we willen hem volgend seizoen niet meer verhuren."

Na alles wat er tussen FC Groningen en Género Zeefuik is voorgevallen lijkt een vertrek van Zeefuik uit Groningen het beste voor alle partijen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.