Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

212 gasten online

 
Op 20 maart jl. schreven wij in dit artikel dat FC Groningen de vraagprijs voor Género Zeefuik volgens de Britse pers op £ 300.000 (omgerekend ruim € 400.000) gesteld heeft om het tot medio 2016 lopende contract van de verhuurde spits af te kunnen kopen. Vandaag citeert The Scotsman Hearts-trainer Robbie Neilson, waaruit we kunnen opmaken dat het onderhandelingsspel op de wagen is.

Heart of Midlothian vierde zaterdag het kampioenschapsfeest in de Schotse Championship na de 2-0 thuiszege tegen Queen of the South. Bekijk hier de beelden van het feest!

Heart of Midlothian is inmiddels gepromoveerd naar de hoogste Schotse divisie, met een niet onaardige stijging van de tv-gelden tot gevolg, maar Neilson spreekt, ongetwijfeld ingegeven door tactische onderhandelingsmotieven, liever over het financieel armetierige recente verleden van de club. Het recente faillissement van Ūkio Bankas uit Litouwen sleurde de Schotse club bijna in de val mee. De Litouwse zakenman Vladimir Romanov bezat meer dan 50% van de aandelen van het bedrijf, en diezelfde Romanov bezat ook de meeste aandelen van Hearts. Sinds 11 juni 2014 is de club 'out of administration', zoals het in Groot-Brittannië zo fraai heet, oftewel weer een stuk gezonder. Het tijdperk van Romanov is ten einde, maar het had maar weinig gescheeld of het Schotse profvoetbal was een al in 1874 opgerichte club armer geweest. (Wij prijzen ons in Groningen andermaal gelukkig met het deze week gelanceerde Supporterscollectief FC Groningen!)

Neilson zegt dat het in de pers circulerende bedrag van £ 300.000, dat volgens hem overigens níet van FC Groningen afkomstig is, te hoog gegrepen is voor zijn club. "Género is een speler die we graag zouden willen houden, maar we moeten realistisch zijn. We hebben met ons budget te maken, en aangezien we de deuren hier eerder bijna hadden moeten sluiten, willen we nu zeker weten dat we het goed doen. We gaan niet heel veel geld aan spelers uitgeven. De bal ligt nu bij Género Zeefuik en bij FC Groningen."

We zullen zien wat er de komende maanden aan de onderhandelingstafel besloten zal worden. Er zal FC Groningen veel aan gelegen zijn om komend seizoen het salaris van Género Zeefuik te kunnen wegstrepen; het zal daarom ongetwijfeld genoegen nemen met een bescheiden transfersom. Een terugkeer naar Groningen lijkt ondenkbaar - de verhoudingen zijn daarvoor te zeer vertroebeld, zo is onze stellige mening. Erg jammer, aangezien FC Groningen geen enkele scorende spits onder contract heeft. (Wij scharen Michael de Leeuw onder middenvelders.) Een verkoop van Género Zeefuik en andere spelers zal het o.i. mogelijk maken een nieuwe spits aan te trekken. Wat ons betreft eentje die ook nu al met enige regelmaat zijn doelpunten meepikt.

Scotzine doet overigens een creatieve suggestie om Género Zeefuik definitief naar Hearts te halen: werp de kracht van crowdfunding in de strijd: "Get the Foundation of Hearts to organise a crowdfunding movement to pay for the transfer fee of Genero Zeefuik's from FC Groningen ;)"

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.