Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

142 gasten online

 
Volgens het Zweedse Aftonbladet zat een delegatie van FC Groningen gisteravond op de tribune van Örjans Vall, het stadion van Halmstads BK, om Nyasha Mushekwi te bekijken. Mushekwi is een 27-jarige aanvaller die sinds een paar maanden voor de bezoekende club, Simon Tibblings vorige club Djurgården, speelt. De 1,88m lange spits werd geboren op 21 augustus 1987 in Harare, Zimbabwe, en staat onder contract van het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns, dat hem eerst aan het Belgische KV Oostende en nu aan Djurgården verhuurt. Bij DIF is hij een veelscorende 'attractie.' Zijn contract loopt nog maar tot medio 2015.

Volgens de Zweedse krant waren gisteravond ook scouts van HSV, Augsburg, Nürnberg, Leicester, en Heerenveen present om de aanvaller onder de loep te nemen. Djurgården won het duel met 3-2, mede door twee doelpunten van Mushekwi. Het winnende doelpunt scoorde hij in blessuretijd.

De aanvaller zegt graag bij Djurgården te willen blijven, en ook de Zweedse club wil er alles aan doen om hem te behouden. Hij wordt nu gehuurd en is relatief goedkoop, maar als hij definitief wordt ingelijfd gaat er belastingtechnisch een ander prijskaartje aan hem hangen - een constructie voor buitenlandse spelers die langer dan zes maanden in Zweden verblijven. Hoofdsponsor Prioritet Finans zou echter bereid zijn om in te springen.

De statistieken van Nyasha Mushekwi, met dank aan Soccerway:

De vraag is of FC Groningen bereid is om een niet uit de EU afkomstige speler aan te trekken. Niet uitgesloten moet worden dat FC Groningen mede voor een andere speler, of op voorhand specifiek voor geen enkele speler, op de tribune zat. Mogelijk gelden er voor Mushekwi in Nederland ook financieel andere regels, aangezien hij al een poosje in Europa voetbalt, zoals indertijd ook voor Luciano het geval was.

Enkele doelpunten van Mushekwi:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.