Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

203 gasten online

 
FC Groningen lijkt in de zoektocht naar een vleugelaanvaller uitgekomen te zijn bij de inmiddels 33-jarige Ruben Schaken, zo bericht RTV Noord. De omroep schrijft dat Schaken zijn contract bij zijn huidige club, FK Inter Bakoe uit Azerbeidzjan, wil laten ontbinden omdat hij al maanden geen salaris heeft gehad en naar verluidt geïnteresseerd is in een eventuele overgang naar FC Groningen. RTV Noord vult aan: "De geboren Amsterdammer past precies in het plaatje van FC Groningen. Trainer Erwin van der Looi gaf een maand geleden in een interview met RTV Noord aan graag een diepgaande vleugelspeler aan zijn selectie toe te willen voegen. Daarnaast is de club met het vertrek van Nick van der Velden op zoek naar ervaring."

"Ruben Schaken zoekt ook contact met sc Heerenveen"
FeanOnline.nl meldde op 22 juni jl. dat Schaken afgelopen winter een overgang naar Inter Bakoe verkoos boven een aanbieding van sc Heerenveen, maar dat Schaken zijn contract in Azerbeidjan wil laten ontbinden en contact met sc Heerenveen heeft opgenomen.

Ruben Schaken werd op 3 april 1982 in Amsterdam geboren en speelde sinds 2002 als profvoetballer bij achtereenvolgens SC Cambuur, BV Veendam, VVV-Venlo, Feyenoord en sinds januari 2015 voor FK Inter Bakoe. Zijn contract aldaar loopt nog tot medio 2016; Bakoe bezit een optie om de verbintenis tot medio 2017 te verlengen. Schaken wil dit contract echter laten ontbinden, zo bericht RTV Noord. Op 30 januari jl. verklaarde hij tegenover Metronieuws dat zijn gezin pas komende zomer naar Bakoe zou overkomen, maar het is dus de vraag of het zover gaat komen. Volgens RTV Noord zijn Rubens beide zoontjes aangenomen bij de voetbalschool van sc Heerenveen.

Opvallend: Ruben Schaken wordt op de clubsite van Inter Bakoe niet genoemd in het spelersoverzicht.

Ruben Schaken is primair een rechtsbuiten, terwijl FC Groningen bij een vertrek van Tjaronn Chery met een aansluitende verhuizing van Albert Rusnák van de positie van linksbuiten naar Chery's plek eerder een linker aanvaller nodig lijkt te hebben. Of is het de bedoeling dat Jarchinio Antonia of Mimoun Mahi aan de linkerkant geposteerd gaan worden? Afwachten!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.