Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

293 gasten online

FC Groningen geïnteresseerd in aanvaller Barry Tjeertes

Met dank aan het FCG Forum: FC Groningen en Barry Tjeertes, een 19-jarige aanvaller die afgelopen seizoen tot de winter voor HFC Haarlem uitkwam en het seizoen afmaakte bij AC Monza uit de Italiaanse Serie C1, onderhandelen momenteel over een zgn. "klein contract". Tjeertes heeft dit vanochtend in het radioprogramma Sportclub 1890 gezegd, aldus RTV Noord-Holland. Barry is enthousiast: "Groningen is een prachtige club. We onderhandelen over een klein contract. Ik hoop dat we eruit komen." Wij vermoeden dat het de bedoeling is dat Tjeertes instroomt in het beloftenelftal van Dick Lukkien.

 

UPDATE woensdag 2 juni 2010:

Gisteren is de definitieve selectie van Jong FC Groningen voor komend seizoen bekend gemaakt, zie ons artikel daarover. Tjeertes staat daar niet tussen. Wij nemen dan ook aan dat de gesprekken met de aanvaller niet geresulteerd hebben in een dienstverband met de Trots van het Noorden.

 

UPDATE donderdag 16 september 2010: Barry Tjeertes naar Topklasser FC Lisse

Barry Tjeertes heeft onderdak gevonden bij FC Lisse, dat uitkomt in de Topklasse Zaterdag. Lees hier meer over deze opmerkelijke transfer van Monza naar Lisse.

 

UPDATE zaterdag 27 november 2010: Barry Tjeertes verlaat FC Lisse

FC Lisse heeft op haar site bekendgemaakt dat Barry Tjeertes per vandaag geen deel meer uitmaakt van de zaterdagselectie van FC Lisse. Barry heeft aangegeven FC Lisse te gaan verlaten. Zijn (inmiddels voormalige) club hierover: "Gesprekken tussen Barry en de technische commissie van FC Lisse hebben geen resultaat opgeleverd. Uiteraard respecteert FC Lisse het besluit van Barry. Barry het ga je goed bij het voortzetten van je voetballoopbaan. Barry speelde negen competitieduels voor de FC. Hij scoorde een keer. Zijn eerste balcontact tegen Excelsior'31 was meteen goed voor een doelpunt." Hier staan nog een paar statistieken van Tjeertes.

 

Bij het inmiddels opgedoekte Haarlem kwam de centrumspits tot slechts twee invalbeuren in het eerste team. In de winterstop vertrok hij naar Italië waar hij onderdak vind bij AC Monza, de club van Clarence Seedorf.

 

RTV Noord-Holland licht nog het volgende toe:

 

"De 19-jarige Hoofddorper verliet afgelopen winter Haarlem en kwam kort daarop bij AC Monza in de Italiaanse serie C1 terecht. Hoewel Tjeertes weinig speelminuten maakte, behoorde een langer verblijf tot de mogelijkheden. Een combinatie van het alleen zijn en de verdedigende voetbalstijl deden hem besluiten terug te keren."

 

Barry Tjeertes voegt er op zijn Twitter-pagina nog een zinnetje aan toe dat voor echte Groningers als muziek in de oren klinkt:

 

ik zie dat ik echt op het juiste moment ben vertrokken bij haarlem 7 spelers van ajax dus het is gewoon hfc ajax geworden jammer man

 

Op VI.nl lezen we nog dat Tjeertes (ook?) de Mexicaanse nationaliteit schijnt te hebben, wat hiervan waar is proberen we nog uit te zoeken (na de Champions League-finale). Dit zou de nodige consequenties in de salarissfeer hebben en in schril contrast staan met Tjeertes' typering "klein contract". Geboren is hij in ieder geval in Hoofddorp en als de notitie op VI.nl al klopt, dan is er wellicht sprake van een dubbele nationaliteit. Maar we houden het op een missertje bij de toko van Johan Derksen.

 

(foto: HFC Haarlem)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.