Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

138 gasten online

Volgens het Noorse NRK is FC Groningen één van de clubs die geïnteresseerd zijn in de 19-jarige, 1,86m lange Ulrik Yttergård Jenssen, een linksbenige Noorse centrale verdediger van de beloften van Olympique Lyon. Naast FC Groningen wordt ook N.E.C. genoemd, terwijl hij bij zijn huidige Franse werkgever, waarvoor hij sinds medio 2013 onder contract staat, een nieuwe driejarige verbintenis kan tekenen.Volgens Reemt Borcherts, redacteur van FOX Sports, is bovenstaand gerucht onzin, aldus Hans Nijland. We zullen zien!

Jenssen maakt deel uit van Noorwegen Onder 21; volgens de Noors site zijn de kansen om door te stoten naar het Noorse nationale elftal groter als Jenssen bij een Nederlandse club speelt dan wanneer hij bij Olympique Lyon zou blijven. Jenssen reageert in het vraaggesprek veelzeggend als volgt op deze stelling: "Het sportieve aspect zal de doorslag geven." Voor het eerste elftal van de Fransen speelde hij nog geen enkele maal.

Ulrik Yttergård Jenssen werd op 17 juli 1996 in het Noorse Tromsø geboren en is de jongere broer van Ruben Yttergard Jenssen, een middenvelder van het Duitse 1. FC Kaiserslautern die vorig jaar al eens met FC Groningen in verband werd gebracht, zie ons artikel van 10 september 2014.

Ulrik Yttergård Jenssen kan op beide posities in de centrale verdediging uit de voeten, maar staat ook op de linkerflank zijn mannetje, zowel verdedigend als aanvallend. Als bijna 17-jarige maakte hij in 2013 de overstap van de beloften van Tromsø naar Jong Olympique Lyon. Met de transfer was een bedrag van ca. € 200.000 gemoeid.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.