Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

156 gasten online

Volgende week afronding verkoop Tim Matavz aan SSC Napoli?

Afgaande op een aantal artikelen in de Italiaanse pers zou geconcludeerd kunnen worden dat er op korte termijn eindelijk een einde komt aan het al maandenlange touwtrekken rond onze topscorer, Tim Matavz. Matavz zelf zegt vandaag in Napoli Today dat hij begrepen heeft dat er volgende week een meeting is om de verkoop af te ronden en dat hij ernaar uitziet voor Napoli uit te komen (en met 'zijn idool', Edinson Cavani, te spelen, zo staat in Calcio Napoli 365). La Repubblica Napoli meldt, eveneens vandaag, dat Napoli afgelopen donderdag een geheim gehouden ontmoeting in Groningen had, waarbij de onderhandelingen praktisch zouden zijn afgerond.

 

In dit kader wordt het ook weer interessant om de interesse van FC Groningen in Alexander Gerndt, spits van Helsingsborgs IF (kortweg HIF), te gaan volgen. HIF gaat ervan uit dat Gerndt in de komende transfer window vertrekt en is druk doende vervangers te zoeken (bron: FotbollsExpressen, bericht van 21 maart jl., waar ook even gememoreerd wordt dat in februari een bod van FC Groningen van 20 miljoen Zweedse kronen (EUR 2,2 miljoen) op Gerndt is afgewezen maar dat te verwachten is dat er komende zomer iets gebeurt). Op Bakgatan, een forum van HIF, wordt vandaag zelfs gezegd dat er een soort van mondelinge overeenkomst zou zijn tussen HIF en FC Groningen over de verkoop van Gerndt. De fans van HIF zijn er niet blij mee. Zo valt te lezen: "Jag ogillar Groningen...." ('Ik hou niet van Groningen...'). Gaat FC Groningen zowel Gerndt als Carrillo kopen? Wordt vervolgd? Overigens meldt Aftonbladet vandaag dat Gerndt ook in de belangstelling staat van Hannover 96, Mainz 05, Montpellier en ajax.

 

 

Voor wat het waard is: Fotbolltransfers plaatste op 24 maart jl. een interview met Guillermo Molins, die al eerder in verband werd gebracht met FC Groningen. Molins zegt zeker niet afkerig te zijn van een als 'veilig' gezien vertrek naar Nederland, maar is ook niet vies van een gewaagdere overgang naar 1. FC Köln of Sporting Lissabon, clubs met wie hij nu in één adem wordt genoemd. Waar het hem vooral om gaat: speeltijd. Italië is overigens zijn droomland, maar aanbiedingen van Brescia en Cesena wees hij eerder dit jaar af, zie ons artikel daarover.

 

Gianluca Di Marzio, de wellicht frequentst aangehaalde buitenlandse journalist op deze site, schreef gistermiddag op Pensiero Azzurro al dat de komst van Matavz naar Napoli snel naderbij komt omdat beide clubs overeenstemming hebben. Dit is echter een repeterend verhaal van Di Marzio. In combinatie met bovenstaande passages lijkt het ons echter niet onwaarschijnlijk dat de transfer van Tim Matavz aan Napoli op korte termijn zal worden afgerond.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.