Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

199 gasten online

"Tim Matavz wil contract met FC Groningen graag verlengen"

Volgens FCUpdate.nl blijft Tim Matavz in principe graag bij FC Groningen. In een vraaggesprek zegt hij: "We gaan binnenkort rond de tafel zitten en ik ben erg geïnteresseerd om mijn contract te verlengen als ze met een mooi bod komen." Matavz staat nu nog tot medio 2013 onder contract bij de FC. In de papieren versie van Voetbal International komt de nieuwe zaakwaarner van de Sloveen, Henk van Ginkel, aan het woord. Van Ginkel neemt de naam van de club die per definitie voor een dubbeltje op de eerste rang wenst te zitten in de mond: "ajax zou een mooie club voor hem zijn. En ze hebben al een paar keer geïnformeerd. We zien wel. Ik denk overigens wel dat hij bij ajax zou passen."

 

Van Ginkel heeft echter een kwalijke reputatie. Hij, en niemand anders, was het die nog vóórdat Hans Nijland en Henk Veldmate hiervan op de hoogte waren verklaarde dat ene Bruno $ilva, het stuk verdriet dat Van Ginkel op dat moment vertegenwoordigde, teleurgesteld was dat de FC niet wilde meewerken aan een transfer van $ilva naar de hoofdstad, en dat $ilva voorlopig niet meer voor FC Groningen wilde uitkomen. Dagenlang zagen we de mislukte Uruguayaan vervolgens eenzaam zijn rondjes lopen langs het TCN trainingsveld. Wij nemen echter aan dat Tim Matavz over meer gezond verstand beschikt en zich minder snel tot dit soort kwalijke praktijken laat bewegen.

 

In een uitgebreid interview met het Sloveense Dnevnik gaat Tim Matavz in op allerlei zaken. Hij memoreert nog even de zo dramatisch verlopen penaltyreeks na afloop van de play-offwedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag en verzucht dat hij er nu niets meer aan kan veranderen, en dat het dus geen zin heeft er nog langer mee te zitten "Ik ben alleen maar in de toekomst geïnteresseerd."

 

Die toekomst ligt morgen bij het Sloveense nationale elftal, dat om 19:30 in het Sloveense Toftirju in het kader van de EK-kwalificatie zal aantreden tegen het nietige Faeröer Eilanden. In de heenwedstrijd scoorde Tim maar liefst drie maal!

 

Tim zegt dat zijn blessure helemaal genezen is. Hij noemt nog even kort de mislukte transfer naar Napoli, maar heeft ook dit kennelijk alweer verwerkt en zegt dat hij een contract heeft met FC Groningen waar hij zich op 27 juni a.s. zal moeten melden: dan begint de voorbereiding op het komende seizoen alweer. Het woord ajax komt in dit interview niet voor, en wij hebben stellig de indruk dat Matavz bij het inruilen van zaakwaarnemer Nusret Jashari voor Henk van Ginkel van de regen in de drup is beland.

 

Wordt vervolgd! Hans Nijland verwoordt het in zijn laatste nieuwsbrief goed: "Zoals het op dit moment lijkt speelt Tim ook volgend seizoen voor FC Groningen. Hij heeft nog een doorlopend contract tot medio 2013." Nijland zegt dat het Tim allemaal te lang duurde en dat hij niet langer in onzekerheid wilde verkeren. Ook vandaag kunnen we weer in de Italiaanse pers (o.a. Pensiero Azzurro) lezen dat de trainer van Napoli, Walter Mazzarri, de deal op het laatste moment heeft geblokkeerd omdat hij twijfels heeft of Matavz de juiste aanvallende versterking is voor de club die komend seizoen in de Champions League zal uitkomen. In dit artikel suggereerden wij dit zelf onlangs ook al. Bij Napoli circuleren nu de namen van Trezeguet, Pinilla en Amauri als alternatieve aankopen. Wij denken dat het feit dat Napoli de Champions League heeft gehaald een negatieve uitwerking heeft gehad op de afloop van de gesprekken over de overgang van Matavz naar Napoli: de Italiaanse club heeft z'n ambities door het bereiken van de CL naar boven bijgesteld en zal Matavz vermoedelijk wel voor de Europa League hebben durven inzetten, maar niet in de CL.

 

Nijland zegt in Voetbal International vooral opgelucht te zijn dat de soap met Napoli erop zit en het volste begrip voor Matavz' afkappen van de gesprekken met Napoli te hebben: "Hij heeft geen honderd, maar twééhonderd procent gelijk. Wij zijn geen noodlijdende club, hebben het geld niet nodig om te overleven. En wat dat betreft denk ik dat met Tim één van de beste spitsen van de Eredivisie bij ons loopt."

 

Dit zal ongetwijfeld niet ons laatste bericht over de carrière van Tim Matavz zijn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.