Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

136 gasten online

Voetbal International: "Shkodran Metaj dichtbij overgang naar VVV-Venlo"

Stand van zaken woensdag 8 juni 2011:

Volgens de papieren editie van Voetbal International lijkt Shkodran Metaj zijn carrière bij VVV-Venlo te gaan vervolgen. De 23-jarige linker verdediger/middenvelder, die tot nu toe 43 officiële wedstrijden voor FC Groningen speelde en nog tot medio 2012 onder contract staat van de Trots van het Noorden, zou transfervrij naar Limburg mogen vertrekken onder gunstige terugkoop-voorwaarden, zeg maar de constructie die onlangs bij de overgang van Jeroen Veldmate van FC Groningen naar Sparta Rotterdam is overeengekomen. Hans Nijland zegt dat de FC zich niet lastig wil opstellen en dat het voor Metaj het beste is dat hij aan voetballen toekomt.

 

UPDATE donderdag 16 juni 2011: Overgang van Shkodran Metaj naar VVV-Venlo lijkt van de baan

Schreven we exact een week geleden nog dat niets een overgang van Metaj naar VVV-Venlo nog in de weg leek te staan, we hadden buiten de domheid, impulsiviteit en beroerde mensenomgang van de Limburgse clubleiding gerekend. De club uit Venlo liet Metaj helemaal naar Limburg afreizen om de verbaasde Sko doodleuk te verkondigen dat VVV op zoek is naar een centrale verdediger. Metaj kan zowel links op het middenveld als op de positie linksback uit de voeten, maar een centrale verdediger is het niet. Hans Nijland is woedend. In De Telegraaf valt vandaag te lezen: "Dat kan ik niet begrijpen. Laten ze zo'n jongen helemaal naar Venlo toekomen voor een gesprek en vervolgens zeggen dat ze een speler voor een andere positie nodig hebben. Ik ben kwaad op VVV, zo ga je niet met mensen om."

 

Stand van zaken woensdag 8 juni 2011:

 

Shkodran "Sko" Metaj, die werd geboren in het voormalig Joegoslavië maar de Nederlandse nationaliteit bezit, werd door FC Groningen in 2000 bij VV Froombosch weggeplukt en doorliep vervolgens de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij speelde ook voor Oranje -16, -17 en -21 en hoort met ingang van het seizoen 2007-2008 bij het eerste elftal van FC Groningen. Zijn debuut maakte hij op 2 september 2007, toen hij in de arena in de basis startte in de wedstrijd tegen ajax. De wedstrijd eindigde in 2-2, mede door twee doelpunten van Marcus Berg.

 

De jaargang 2007-2008 was tevens het beste seizoen van Metaj, als we kijken naar het aantal gespeelde wedstrijden (24). In het seizoen daarna bracht hij het tot slechts 13 wedstrijden, voornamelijk invalbeurten, waarna de FC hem aan RKC Waalwijk verhuurde.

 

Onder Pieter Huistra speelde hij afgelopen seizoen slechts zes officiële wedstrijden en zijn carrière in Groningen lijkt wat in het slop geraakt te zijn. Het zou goed voor hem zijn als hij in Venlo wat meer aan spelen zou toekomen.

 

UPDATE donderdag 9 juni 2011: RTV Noord: "Shkodran Metaj wil graag naar VVV-Venlo"

Niets lijkt een overgang van Metaj naar VVV-Venlo nog in de weg te staan, nu ook de hoofdrolspeler in kwestie aangeeft graag naar Limburg te vertrekken, aldus RTV Noord, dat vandaag schrijft: "Shkodran Metaj wil volgend seizoen graag voor VVV Venlo spelen. De FC Groningen-speler heeft inmiddels gesproken met de club uit Limburg. De verdediger ziet weinig perspectief meer in de Euroborg en hoopt bij VVV meer aan voetballen toe te komen. FC Groningen heeft aangegeven een eventuele overgang van Metaj niet in de weg te willen staan. Het contract loopt aan het eind van volgend seizoen af."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.