Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

226 gasten online

Zweedse pers: "FC Groningen ziet in Marcus Nilsson mogelijke opvolger van Granqvist"

De geruchtenstroom rond FC Groningen lijkt losgebarsten te zijn. Vandaag kunnen we in de Zweedse pers lezen dat FC Groningen in Marcus Nilsson één van de opvolgers ziet van de naar Genoa vertrokken Andreas Granqvist. Sportexpressen schrijft dat Nilsson, een 23-jarige centrale verdediger van Helsingborgs IF (HIF), de clubleiding van HIF heeft meegedeeld dat hij graag naar het buitenland wil. Hij heeft nog een éénjarig contract en zijn zaakwaarnemer is Martin Dahlin, die ook ... Andreas Granqvist tot zijn cliëntèle mag rekenen. De schrijver van het artikel, Daniel Kristoffersson, vindt Nilsson één van de beste verdedigers in de Zweedse competitie en is van mening dat FC Groningen een perfecte club voor hem is.

 

Martin Dahlin bevestigt tegenover FotbollsExpressen dat er vanuit Nederland serieuze interesse is in Nilsson, maar zegt dat er nog geen bod op hem is uitgebracht. Dit doet bij ons vermoeden dat Nilsson niet de Zweed is op wie David de Vries van VI onlangs doelde. De Vries wekte de indruk dat de FC al in een vergevorderd stadium met een Zweed was. Betekent dit dat FC Groningen twee Zweedse centrale verdedigers op het oog heeft en dat dit betekent dat vooruit wordt gelopen op een vertrek van Jonas Ivens naar een Belgische topclub?


Volgens het Zweedse Aftonbladet heeft FC Groningen in het Deense FC Kopenhagen een geduchte concurrent. De Deense kampioen zou graag zowel Marcus Nilsson als Alexander Gerndt van HIF willen overnemen, waardoor Peter Larsson, een Zweedse centrale verdediger die HIF van Kopenhagen huurt, ook na 1 juli a.s. voor HIF zou kunnen uitkomen. Kopenhagen kan schermen met Europees voetbal, FC Groningen niet...

 

Op de clubsite van HIF kunnen we zien dat Marcus Nilsson een forse verdediger is: hij meet 1,94m. In zijn prille jeugd speelde hij bij Rydebäcks IF en verkaste in 2001 als 13-jarig knaapje naar HIF. Sinds 2007 maakt hij deel uit van de hoofdmacht van HIF en heeft niet alleen 30 interlands voor Zweedse elftallen tot 21 gespeeld, maar is inmiddels ook voor het Zweedse A-elftal gedebuteerd. Voor HIF speelde hij tot nu toe 81 wedstrijden waarin hij vijf maal scoorde. Kaartenoogst: 10x geel, 1x rood.

 

Marcus Nilsson 1 (Small)
Marcus Nilsson 2
Marcus Nilsson 3
Marcus Nilsson 4
Marcus Nilsson 5 (Small)
1/5 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.