Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

101 gasten online

Mist en speculatie rond Tim Matavz en David Texeira

Het blijft spannend rond zowel Tim Matavz als David Texeira. PSV nam vrijdag in de persoon van technisch manager Marcel Brands contact op met Hans Nijland, en zal dit niet gedaan hebben om uitsluitend het eerder op Tim Matavz gedane 'take it or leave it'-fooienbod van € 5,5 miljoen te herhalen. Een dag eerder zei Fred Rutten in De Telegraaf nog: "Hij is de spits die we zoeken. Als hij komt, dan zal het zeker van invloed zijn op onze kansen op de titel. Ik ben niet bang voor aanpassingsproblemen, omdat wij hetzelfde systeem spelen als FC Groningen. Matavz is iemand die gemakkelijk scoort." Marcel Brands lijkt vandaag, dus daags na zijn gesprek met Hans Nijland, in AD.nl de aandacht van Matavz af te leiden: "Natuurlijk blijven we zoeken naar een spits. Maar niet ten koste van alles. We hebben te maken met een nieuw beleid, een nieuwe financiële huishouding. Daar moet het wel in passen. Het is mogelijk dat we met het huidige spelersmateriaal verder gaan." Maar is dit de hele of slechts de halve waarheid? En dan David Texeira. La Republica zei gisteren dat zijn club, Defensor Sporting, hoopte op de komst van tickets en een contract; op de clubsite geeft het aan dat Texeira morgen niet in de basis zal staan in de competitiewedstrijd tegen Cerrito, terwijl in de beide eerdere competitiewedstrijden steevast werd gezegd dat òf David Texeira òf Matías Britos in de spits zou starten. Wat betekent dit?

 

Aanvulling zondag 28 augustus 2011: Vliegt David Texeira vandaag naar Groningen?

Wij hebben redenen om aan te nemen dat David Texeira vandaag naar Groningen vliegt, en daarom niet bij de selectie van zijn club zit die vandaag een wedstrijd speelt. Hij denkt dat hij te laat komt om FC Groningen - AZ te zien, maar hij verwacht wel dat het rond komt met de FC, aldus degene die ons over een gesprek van hem met Texeira heeft gemaild.

Dit kan betekenen dat de transfer van Matavz naar PSV inderdaad al rond is maar over het weekend, dan wel over de wedstrijden van FC Groningen en van PSV van vandaag, wordt getild. Het kan ook betekenen dat FC Groningen Texeira nu sowieso wil vastleggen, ook al blijft Matavz wellicht nog minimaal tot de winterstop. (Huurt PSV dan Joel Campbell van Arsenal, zoals het transferdagboek van VI.nl vandaag mompelt?) De technische staf had aangegeven na de verhuur van Femi nog een verdediger te willen aantrekken, maar zei later daarvan af te zien. Wordt de vrijkomende financiële ruimte nu alsnog benut met het aantrekken van Texeira? Er moet dan een soort voorcontract met de Uruguayaan zijn afgesloten vóórdat David 20 jaar werd, dus vóór 27 februari jl., want FC Groningen zal nooit een niet-EU-salaris voor 20+ spelers (ruim € 500.000) willen betalen. Femi en Luciano ontvangen dit overigens ook niet, zo hebben wij onlangs vernomen: de minimum salariseis geldt niet als spelers die van buiten de EU komen al een bepaalde periode in Europa hebben gespeeld. Luciano en Femi hadden dit op het moment dat ze naar FC Groningen vertrokken, maar Texeira heeft nog nooit in Europa gespeeld. Of heeft hij ook een Europese pas?

 

Wij zijn niet de site die met graagte complot-theoriën de wereld inslingert, maar als Rutten donderdag nog aangeeft dat Matavz de spits is die PSV zoekt, en vrijdag spreken Brands en Nijland met elkaar - wat maakt het dan voor zin om zaterdag opeens te zeggen dat er in het weekeinde geen pogingen worden ondernomen om Matavz los te weken bij FC Groningen (Brands in AD.nl: "In de tussentijd maken we intern de overweging wat we wel of niet zullen doen")? Heeft PSV donderdag echt alleen maar het eerdere lachwekkend lage bod van € 5,5 miljoen herhaald, om na hetzelfde antwoord van Nijland ('we leave') het gesprek te beëindigen, en wil PSV nu verder afwachten of spelers als Pieters en Engelaar daadwerkelijk voor (te) veel geld worden verkocht, zodat een hoger bod op Matavz gedaan kan worden? Of is de deal tussen PSV en FC Groningen in principe al gesloten, maar wil FC Groningen kijken of ze de transfer van David Texeira tijdig, dus vóór woensdag 31 augustus a.s. 23:59 uur rond kan maken, en wil het dan pas haar fiat geven aan een verkoop van Tim Matavz? En hebben we scout Grads Fühler al dagen niet gezien omdat hij wellicht in Zuid-Amerika vertoeft om snel en adequaat te kunnen handelen als het management van FC Groningen hiertoe opdracht geeft?

 

Het blijft koffiedik kijken. Gisteren schreef de Uruguayaanse site DxT in de vooruitblik op de komende competitiewedstrijd van Defensor Sporting (morgenavond 20: 30 uur Nederlandse tijd) dat David Texeira nog steeds bevestigt dat er overeenstemming tussen hem en FC Groningen is bereikt, en 90minutos voegt eraan toe dat Texeira zich niet concentreert op zijn mogelijke vertrek naar Nederland. Beide sites geven de vermoedelijke opstelling van de wedstrijd van Defensor tegen Cerrito, en in beide gevallen staat David Texeira niet in de prognose van de basis.

 

Er resteren nog vier zenuwslopende dagen voordat deze transfer window erop zit. Tussendoor speelt FC Groningen tegen AZ en PSV tegen Excelsior. Bizarre tijden! Met dank aan het Eindhovense wanbeleid. De Brabantse club is sinds de winterstop al op zoek naar een spits, maar wacht tot augustus met het daadwerkelijk werk maken van het aantrekken van Matavz. Wie het snapt mag het zeggen.

 

David Texeira ('gigante') - een indrukwekkende verschijning - opvolger van Matavz?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.