Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

381 gasten online

Volgens bronnen rond het Amerikaanse ESPN FC neemt FC Groningen de Slowaakse Albert Rusnák per 1 januari a.s. over van Manchester City. Rusnak heeft in Engeland nog een contract tot 1 juli a.s.; de middenvelder werd in de eerste seizoenshelft verhuurd aan SC Cambuur. De sportsite meldt dat de gesprekken al in een vergevorderd stadium zouden zijn, en dat er in Groningen voor Rusnák een 3,5-contract zou klaarliggen. Tegenover RTV Noord wil FC Groningen niet reageren op welke naam dan ook, dus ook niet op die van Rusnák.

 Wel laat de FC tegenover de omroep weten vóór 1 januari a.s. graag nog een versterking te willen binnenhalen, waarbij de prioriteit uitgaat naar de vleugelpositie met een voorkeur voor links (1, 2), hetgeen in onze ogen duidt op een gewenste terugkeer naar een 433-systeem. Technisch manager Peter Jeltema houdt zich ook tegenover Voetbal International op de vlakte: "We hebben in deze fase besloten dat we er niets over zeggen. Ik snap dat dat lastig is, maar we willen er niet op ingaan. Vorige week werd deze speler in verband gebracht met AZ, FC Twente en FC Utrecht en nu zijn wij het kennelijk."

"Albert Rusnák slaat aanbieding SC Cambuur af; FC Groningen, AZ, FC Twente en FC Utrecht melden zich bij zijn zaakwaarnemer"
Lees verderop voor de laatste berichten.

Of de mogelijke komst van Albert Rusnák samenhangt met een mogelijk vertrek van Tjaronn Chery is nog niet duidelijk. Rusnák werd eerder ook al in verband gebracht met AZ, FC Twente en FC Utrecht.

Albert Rusnák werd op 7 juli 1994 in het Tsjechische Vyškov geboren, en speelde in de jeugd van KAC Košice en MFK Košice, waarna hij in 2010 als 16-jarige naar de jeugd van Manchester City verkaste. Bij die club tekende hij in 2013 een profcontract, en werd vervolgens verhuurd aan Oldham Athletic (twee wedstrijden), Birmingham City (drie wedstrijden) en laatstelijk aan SC Cambuur (15 wedstrijden, drie goals). Hij speelde voor Slowakije Onder 19, 21 en 23.

"Albert Rusnák slaat aanbieding SC Cambuur af"
In de goed geïnformeerde Huis aan Huis kunnen we lezen dat een langer verblijf van Rusnák bij Cambuur uitgesloten lijkt. De site schrijft:

Marcel Keizer, technisch manager bij Cambuur, is helder: ,,We hebben geprobeerd hem voor 2,5 jaar onder contract te krijgen, maar dat is niet gelukt. Onder buitengewone goede voorwaarden zelfs.” Keizer zei verder dat ,,er brede interesse voor hem is van clubs die financieel meer te bieden hebben.”

Dat hij naar Groningen verkast, daar kon of wilde Keizer niets over zeggen: ,,Cambuur is niet zijn werkgever. Dat is Manchester City. Het huurcontract met Cambuur loopt per 1 januari af. Het staat Albert vrij om daarna te vertrekken. Hij hoeft ons niet te vertellen wat zijn plannen zijn.”

Bovenstaande is in lijn met hetgeen Keizer heeft gemeld tegenover FOX Sports, dat het volgende bericht:

Volgens technisch manager Marcel Keizer ging het om een langdurig contract en 'een van de beste aanbiedingen van de afgelopen jaren'. De Slowaak wordt tot de winterstop gehuurd van Manchester City. Hoewel Rusnak dit seizoen uitgroeide tot basisspeler, maakt Keizer zich geen zorgen over het aanstaande vertrek van de middenvelder. ''Er lopen genoeg andere goede spelers rond in deze selectie'', aldus de technisch manager. ''Maar als we ons in de winterstop kunnen versterken, zullen we het niet nalaten.''
 

Albert Rusnák: "FC Twente, AZ, Utrecht en FC Groningen hebben zich gemeld bij mijn zaakwaarnemer"

Inmiddels heeft Sander de Vries, die o.a. voor Leeuwarder Courant en AD Sportwereld schrijft, met Albert Rusnák zelf gesproken. De speler verklaarde het volgende: "FC Twente, AZ, Utrecht en FC Groningen hebben zich gemeld bij mijn zaakwaarnemer."

Albert Rusnák: "Ik verleng zeker niet bij Manchester City"

Tegenover Cambuur-watcher Henk Albers heeft Rusnák, die ongetwijfeld met goed gevolg aan een cursus Mediatraining heeft deelgenomen, donderdag na de training laten weten een langer verblijf bij Cambuur toch niet uit te sluiten: "Het is wat mij betreft niet zeker dat ik bij Cambuur vertrek." Zijn aflopende contract bij Manchester City zegt hij zeker niet te zullen verlengen: "Ik heb namelijk geen zin om langer tweede viool te spelen. Ik wil voetballen en dat doe ik nog steeds bij Cambuur met heel veel plezier."

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.