Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

235 gasten online

De journalistieke plicht noopte ons vanavond om de uitzending Bynt Sport van Omrop Fryslân te bekijken. Te gast waren journalist/columnist Jaap Stalenburg, SC Cambuur-watcher Henk Albers en Henk de Jong, de trainer van Cambuur, links op de afbeelding te zien. Henk de Jong gaf in het programma aan dat Albert Rusnák de club gaat verlaten, en te verwachten dat Rusnák naar FC Groningen zal vertrekken.

Op de vraag of Rusnák naar FC Groningen vertrekt antwoorden De Jong letterlijk: "Dat denk ik wel. Als de geruchten zó sterk zijn, dan moet er wel een kern van waarheid inzitten." Eén en ander is hier terug te bekijken, maar het gebeuren is voornamelijk Friestalig en derhalve een uitdaging.

Minstens zo interessant waren de vermoedens die Stalenburg ventileerde. De journalist vermoedt dat Henk de Jong aan zijn laatste seizoen bij SC Cambuur bezig is, dat De Jong gevolgd wordt door andere clubs, "en ik zou me voor kunnen stellen dat hij naar een club als FC Groningen gaat. Ik heb zelfs het idee dat hij al met Hans Nijland heeft gesproken", aldus Stalenburg. Henk de Jong reageerde duidelijk verrast ("Daar heb je me te pakken, dat weet je"), maar gaf aan dat hij nu niet over clubs wilde praten waar al een goede trainer zit.

FOX-interview met Henk de Jong vóór GA Eagles - SC Cambuur
FOX-interview met Henk de Jong na GA Eagles - SC Cambuur
(Al dan niet serieus bedoelde uitspraak van Henk de Jong: "En nu gaat hij naar FC Groningen. Misschien we met Hans Nijland afspreken dat hij nog een half jaar voor Cambuur blijft spelen. Ik ken Nijland goed.")
FOX-interview met Albert Rusnák na GA Eagles - SC Cambuur
Doelpunt Albert Rusnák GA Eagles - SC Cambuur

Op vrijdag 12 december jl. schreven we al het volgende:

Wel gaf hij toe dat je als trainer op het juiste moment stappen moet maken, dat hij nu vijf jaar bij Cambuur zit en dat de verwachtingen steeds hoger worden, terwijl je die verwachtingen ook maar waar moet zien te maken.

Zowel Stalenburg als Albers meldden tenslotte van mening te zijn dat Henk de Jong aan zijn laatste jaar als trainer van SC Cambuur bezig is.

Het contract van Henk de Jong bij SC Cambuur loopt nog tot medio 2015; NU.nl voegt toe: "Als Cambuur zich komend seizoen handhaaft in de eredivisie, wordt de verbintenis automatisch verlengd tot halverwege 2016." De contracten van Erwin van de Looi en zijn beide assistenten, Dick Lukkien en Marcel Groninger, lopen eveneens tot medio 2015.

Henk Albers schrijft in de Huis aan Huis het volgende over Henk de Jong:

"De held van Leeuwarden wordt in de stad, maar inmiddels ook in het land, op handen gedragen. Met zijn nuchtere en no-nonsense gedrag valt hij al snel op tussen de andere trainers. In het amateurvoetbal behaalde De Jong als trainer van Harkemase Boys zulke goede resultaten dat hij in 2009 werd uitgeroepen tot ‘beste trainer van het amateurvoetbal’. In het betaald voetbal maakte hij voor het eerst naam door met Cambuur kampioen te worden in de Jupiler League. Hij had het in 2013 overgenomen van de ontslagen Alfons Arts en met een geweldige reeks zette hij Leeuwarden in vuur en vlam. In de Eredivisie zou hij gaan werken als assistent van Dwight Lodeweges. Na het gedwongen vertrek van Lodeweges nam De Jong opnieuw het stokje over als hoofdtrainer van Cambuur; en weer met succes. Met fris en aanvallend voetbal stelde hij opnieuw een jaar Eredivisievoetbal in Leeuwarden veilig. Na de geweldige start dit seizoen bleef De Jong nuchter en realistisch, ‘hier horen wij niet te staan’ zei hij steevast. En ook na vier nederlagen in eigen huis blijft de Jong kalm: ‘het is even vervelend, maar het komt allemaal goed’. Waar de coach volgend seizoen actief is, is nog lang niet zeker. De media praten De Jong al grote clubs aan, hijzelf ontkent noch bevestigt dat. Het lijkt hem heel gezond om op het juiste moment een stap te maken, maar wanneer die stap is weet hij niet."


V.l.n.r.: Jaap Stalenburg, Henk Albers, presentator Arjen de Boer en Henk de Jong

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.