Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

172 gasten online

RTV Noord: "Spelers BV Veendam zien in Dick Lukkien ideale opvolger van Joop Gall"

UPDATE maandag 6 juni 2011: DvhN: "FC Groningen laat Dick Lukkien niet gaan"

Stand van zaken maandag 9 mei 2011:

Als het aan de spelers van BV Veendam ligt, dan wordt Dick Lukkien, de huidige trainer van Jong FC Groningen, komend seizoen de opvolger van Joop Gall, die de Veenkolonialen verlaat ten faveure van een trainersavontuur bij Go Ahead Eagles. Dit heeft RTV Noord vanavond bericht, dat aan het item toevoegt: "De meeste spelers hebben goede ervaringen met hem. Lukkien was tot en met vorig seizoen assistent van Gall. Hij is nog niet benaderd door Veendam, maar staat wel open voor de functie."

 

UPDATE maandag 6 juni 2011: DvhN: "FC Groningen laat Dick Lukkien niet gaan"

Nog vóórdat BV Veendam officieel bij FC Groningen heeft aangegeven dat de in financieel zwaar weer verkerende club uit de Jupiler League Dick Lukkien graag zou willen halen als opvolger van Joop Gall, heeft FC Groningen de deur dicht gegooid, zo schrijft het Dagblad van het Noorden vanmorgen. Henk Eising, directeur van Veendam, had al wel tegen Hans Nijland gezegd dat Lukkien een absolute topkandidaat bij de Veenkolonialen was, en hierop heeft Nijland aangegeven dat FC Groningen geen medewerking wil verlenen aan een overgang van Lukkien naar Veendam. Nijland vindt dat de tijd te kort is om nog een vervanger voor Lukkien, die een doorlopend contract met de FC heeft, aan te trekken en hij zegt: "Wij willen graag andere clubs helpen en zeker Veendam, maar het moet niet zo zijn dat wij dan in de problemen komen. Wij hebben afgelopen woensdag een evaluatiegesprek met Dick gehad en zijn zeer tevreden over hem." Eising begrijpt en respecteert de beslissing van FC Groningen dat het Veendam geen toestemming geeft om met Lukkien te praten en zegt dat er voldoende andere kandidaten zijn om bij Veendam als trainer aan de slag te gaan. Eising denkt o.a. met de bij de dorpelingen uit Akkrum-Zuid weggepromoveerde Raymond Libregts contact te gaan zoeken.

 

Stand van zaken maandag 9 mei 2011:

 

De clubleiding van BV Veendam wil zich in een later stadium buigen over de invulling van de trainerspost. Er heeft zich inmiddels al wel een groot aantal geïnteresseerde trainers gemeld, zo schrijft RTV Noord.

 

Het is onduidelijk hoe (on)welwillend FC Groningen staat tegenover een snel vertrek van Dick Lukkien, die samen met assistent trainer Casper Goedkoop in zijn eerste jaar als beloftencoach zijn steentje heeft bijgedragen aan het uitstekende seizoen van Jong FC Groningen, dat de afgelopen jaargang met een keurige derde plaats en een record aantal punten heeft afgesloten.

 

Komend seizoen zal het totaal aantal selectiespelers van FC Groningen (eerste en tweede elftal) tot een dertigtal worden ingekrompen. Ook de trainingsopzet van eerste en tweede elftal zal komend seizoen veranderen. Wellicht dat dit een rol speelt bij de medewerking die FC Groningen al dan niet zal verlenen aan een overgang van Lukkien naar Veendam.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.